Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 45 évesen barnázást vettem...

45 évesen barnázást vettem észre két ciklus közt.Lassan megyek a változó kor felé?

Figyelt kérdés
Más is barnázott 45 évesen? Soha nem volt rendszertelen,soha nem volt köztes vérzésem.
szept. 27. 13:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
81%
Igen.
szept. 27. 14:03
 2/14 anonim ***** válasza:
29%
Nem, ez nem az.
szept. 27. 15:15
 3/14 A kérdező kommentje:
Hogy érted, hogy nem az?
szept. 27. 15:19
 4/14 anonim ***** válasza:
29%
Nem a változó kor kezdete.
szept. 27. 15:53
 5/14 anonim ***** válasza:
74%

Pedig az, a 45 év tipikus klimaxos életkor. Ezt csak azok mondják, akik nem bírják elviselni az öregedést. Vagy tudatlanok biológiából.

47/N

szept. 27. 19:54
 6/14 A kérdező kommentje:
47evesen, hogy viseled? Neked is van barnazas vagy rendszertelenseg?
szept. 27. 20:46
 7/14 anonim ***** válasza:
74%

Köszönöm, jól viselem. Már eléggé rendszertelen, de komolyabb bajom nincs. Néha meglátogatom a nőgyógyászt, akik általában hormonkezelni akarnak, de nem akarom, ha nem muszáj. Pár éve volt egy tüszőrepedési problémám, ki akartak kaparni, másfél hónapig véreztem. A műtét elmaradt (én nem akartam), aztán a vérzés is elállt rá egy hétre. Szedtem vasat, így nem lett vérszegénységem. Amúgy létezik ú. n. endorette eljárás is, ami endometrium biopszia, kíméletesebb, mint a küret. Privátban van, aki csinálja. Én arra inkább rászánnám magam, mint a küretre. Ezeket amúgy azért végzik, hogy kizárják a rosszindulatú daganat lehetőségét, vagy ha az van, tudják kezelni. Emiatt én nem biztatok senkit arra, hogy hagyja ki.

Egyébként alvászavarok, hangulatingadozás is előfordul. Ez ezzel jár. Én erre nem akarok bogyókat szedni, ha nem muszáj, de ezt mindenkinek magának és az orvosainak kell eldönteniük.

szept. 27. 20:54
 8/14 A kérdező kommentje:
Barnazasod volt? Gondolom ez a hormon miatt van
szept. 27. 21:44
 9/14 anonim ***** válasza:

Általában a menzesz előtt és után szokott lenni egy kevés barnázás. Van, hogy emiatt elnyúlik. A legutóbbi menzeszem pár napja ért véget, ha a pecsételést is beleszámolom, kb. 9 napig tartott. De pl. 18 napra jött meg, előtte meg 36-ra.

Amúgy pecsételő vérzés változókorban normálisnak számít, de mégis ajánlott megnézetni, mert a vérezgetés lehet pl. méhrák vagy méhnyakrák tünete is. Amúgy az utóbbi a ritkább ok, de ezért nem érdemes nagyon kerülni az orvost.

szept. 27. 21:50
 10/14 A kérdező kommentje:
Nekem 14 napra lett barnás,de csak a wc papiron van jobban wc után.Remélem ez normális.
szept. 28. 10:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!