Mit jelent a 69x44 mm-es anteflektált uterus?
Figyelt kérdés
Ez szerepel a leletemen, nem tudom, ez normális-e. Adenomiózisra diagnosztizáltak.szept. 7. 09:14
1/9 Ypszilon1980 válasza:
Ezt a méretet nem tudom értelmezni, mert 3 méretnek kellene lennie, nem kettőnek. Lehet egy kicsit nagyobb, most nem tudom apontos méreteket, de perimenopauza, vagy premenopauza miatt is lehet, nem tudom hány éves vagy. Kontrollálni kell, lehet csak átmeneti. Anteflectalt uterus előre hajló méhet jelent, ez a normál. A diagnosztizálás az csak a vizsgálati papíron van rajta, vagy a vizsgálatok alapján nőgyógyász mondta ki? Nem mindegy.
2/9 A kérdező kommentje:
Szia! Köszi a választ! Most néztem, hogy a januári lapomon is szerepelt a diagnózis, bár ott még nem mondta ki a doki. Most lombik beültetés előtt állunk és egy gyors ellenőrzésre mentem hozzá. Akkor mondta, hogy itt van ez, amiről nem árt tudni, mert akadályozhatja a beágyazódást. Nincs vele teendő, mivel semmi panaszom nincs, és ha nem sikerül a beültetés, akkor a következő kör előtt gyógyszeres kezelést javasol. 39 éves vagyok.
szept. 7. 10:32
3/9 Ypszilon1980 válasza:
Hát ezzel, ha nem valami betegség okozza, akkor nem is tudnak vele mit kezdeni. A gond akkor lenne, ha hátra hajló méh lenne. Páromnak is ilyen, emiatt mi is lombikon vagyunk, vagy legalábbis ez az egyik orvosok által megállapított ok. Sok sikert kívánok a lombikhoz nektek!
4/9 A kérdező kommentje:
És mit mondott a doki? Sikerülhet? Én még az infógyűjtés szakaszában vagyok. Hamarosan megyünk vissza az orvoshoz, 2 hét, de addig tájékozódom. Köszönöm és nagy kalappal nektek!
szept. 7. 11:20
5/9 Ypszilon1980 válasza:
Köszi!
Sikerülhet, igen, persze, azt mondták, de mivel 40 felett vagyunk, ezért eléggé lutri, ergo 100 petesejtból 1 alkalmas erre, mi már részt vettünk 3 lombikon, volt rövid, közepes és hosszú protokoll. A cél megtalálni azt a petesejtet, amivel sikeres lesz. Egyébként nem vagyunk meddők orvosilag, tehát gyerekünk lehet, minden érték megfelelő erre, mondjuk mi azért tettünk is érte.
6/9 A kérdező kommentje:
Nekünk ICSI-vel csinálták. 4 csodálatos, 5 napos embriónk lett. Most a sítáborban várják, hogy jöhessenek hozzánk. Akkor a feleségednek nem adenomiózisa van, "csak" a méha hajlik hátra?
szept. 7. 12:58
7/9 Ypszilon1980 válasza:
Igen, nekünk is ICSI volt, van még 2db 5 napos sítáboros gyerkőc jelölt. Előzőleg volt 2 beültetve, az a FET sajnos nem sikerült.
8/9 A kérdező kommentje:
Bocsi, adenomiózisa is van a feleségednek?
szept. 8. 18:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!