Mennyi késés normális a menstruációnál?
1 éve nagyjából hogy normálisan beállt a menzeszem. Voltak már belőle bajaim a stressztől ebben az évben (2 napos erős vérzés aztán elmúlt kb 3 hónapon keresztül).
Most, lehet a tudat alatti stressz és idegesség miatt(valszeg) késik a menzeszem, 3 napja kellett volna nagyjából hogy megjöjjön. A héten lettem elsőéves egyetemista, szóval lehet így tudat alatt ideges voltam. A közlekedés, város egyik végéből a másikba 3 busszal, a tömegnyomor naponta felb4sz.
Mellfájásom van, szokott is alapból lenni menzesz előtt egy pár nappal. Van egy valamennyi fehér folyásom. Nem olyan sok, mint ovulálásnál, de van egy kicsi.
Párommal szexuális életet élek, óvszerrel védekezünk (illetve párom ki is húzza amikor elmegy egyből, nem tudom plusz dolog-e ez).
Mikortól kéne kezdjek aggódni? Vagy lemegy rólam a stressz egy kicsit így hétvégére és meg fog jönni? Tudom 3 napos késés nem sok, de közben ez is zavar és irritál.
Ne aggódj, ennyi késés normális. Mindenkinek előfordul. A stressz okozza valószínűleg, igen.
Az is normális, ha évente egyszer teljesen elmarad.
Az is normális, ha nem 100% fix a ciklusod hossza. Például néha 26 napos, néha 29. Ez teljesen egészséges, 3-4 nap ingadozás.
Amikor orvoshoz kell fordulni: ha 3 ciklus alatt rendellenességet látsz. Mert az már egy minta. Például 3 ciklus egymás után 21 napos.
Vagy 3 ciklus egymás után 38-40 napos.
Vagy 3 ciklus egymás után furcsa, például 23 napos, majd 30, majd 24. Az már túl nagy kilengés.
De 1-1 kilengés nem gond, ne aggódj. Ha 3 ciklusnál gond van, na az már mintázat, akkor irány a doki.
Kitartást a stresszes időszakhoz!
Próbálj meg valami megoldást találni a tömegközlekedésre, mert ez valóban idegőrlőnek tűnik.
Az erős stressz miatt valószínűleg csúszott az ovulációd. Ilyenkor akár heteket is csúszhat, előfordul. Lehet, hogy még csak most lesz ovulációd, ki tudja.
Vegyetek tesztet, amit írtál, de mivel rendesen védekeztek, valószínűleg negatív lesz, ne aggódj.
Belerázódsz az egyetemi életbe majd, hidd el 😊😊
#7 értem. szóval mindenképp vegyek egy tesztet, de valszeg a stressz.
milyen tesztet ajánlotok amit rossmannban meg lehet venni?
Facelle, a legjobb.
Azért vegyél tesztet, hogy megnyugodj, mert negatív 😊
Vegyél mondjuk 5-6 darabot, mindig legyen otthon. Ha késik 4-6 napja, megnyugtatásnak csináld meg.
#9 köszi szépen!
szerintetek érdemes ma vennem vagy várjak hétvégéig? vagy csak azért hogy páromat nyugtassam? mármint ő nagyon nagyon kivan azon hogy nem jött meg (1 napokat szokott késni) és eddig mindig csak akkor nyugodott meg ha teszteltem egyet/megjött végül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!