Ezek a labor eredmények mire utalnak?
Glükóz (éhgyomri,0 perces
vércukor) - plazma
4.4 mmol/L
Inzulin 15.1 mIU/L
Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2.98
Hemoglobin A1c (IFCC) 34 mmol/mol
Hemoglobin A1c (NGSP) 5.2 %
TUMOR MARKEREK
CA 125 30.5 U/mL
HE4 55.8 pmol/L
Premenopausa rizikó index (ROMA) 9.8%
Postmenopausa rizikó index
(ROMA)
19.7%
ENDOKRINOLÓGIA
Prolaktin (PRL) 343 mIU/L
Prolaktin (PRL) 60 perc 2834.7 mIU/L
Kortizol - szérum 484.7 nmol/L
OGTT
Glükóz, 60 perc - plazma 3.4 mmol/L
Glükóz, 120 perc - plazma 4.0 mmol/L
Inzulin, 60 perc 23.3 mIU/L
Inzulin, 120 perc 26.6 mIU/L
Tünetek:
étkezés utáni állandó rosszullét,
alacsony energia szint, állandó fáradság ellenére alvási képtelenség (hiába vagyok fáradt, nem tudok elaludni)
dietetikus által összeállított étrend és rendszeres (heti 5x 1 óra edzés és sport) testmozgás melletti folyamatos hízás,
évek óta elmaradó ciklus, ami ha van, 3-4 hétig tart (évekig nem foglalkoztak vele az orvosok, két terhesség után magán orvoshoz mentem, ott kezdték el kivizsgálni, mi lehet a probléma mögött)
Állandó hangulat ingadozások
Folyamatos bőrgyulladás arcon, hajhullás csomókban
Endokrinológus orvos hipofizis problémára gondol előző hormo vizsgálatok alapján. Nőgyógyász mellette uh-n múlt héten mindkét petefészekben cisztákat látott, a jobb petefészekben van egy akkora, ami nagyobb, mint a teljes bal petefészek, ezért kert tunormarker vizsgálatot.
A fenti eredmények szerintetek mit mutatnak, mi lehet a gond?
Orvoshoz szeptember közepére kaptam időpontot. Addig mit tudok csinálni?
#3 A ROMA magas értéke nem csak ezt jelenti!
Mielőtt ràhozod a frászt, tájékozódj!
#4 Nem kell tájékozódnom. Tájékozott vagyok :)
A petefészkek UH képe, a magas ROMA-index, az emelkedett prolaktin- és kortizolszint, az inzulinrezisztencia miatt felmerül nem feltétlenül a petefészek, hanem a hipofizis daganat gyanúja is. Ami teszem hozzá, nem kell, hogy rosszindulatú daganat legyen.
És azért hozom rá a frászt a kérdezőre, hogy ne hagyja magát az idő tekintetében "halasztgatni", lerázni pedig főleg ne!
#5 ezt értem es tök jó!
Csak ne hagyjuk figyelmen kívúl, hogy sok mas miatt is lehet.
Nekem is a CEA egyszer igen magas volt. Hasnyálmirigy daganat miatt szokott az lenni.
Bélhurutom volt, ezert volt magas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!