Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ezek a labor eredmények mire...

Ezek a labor eredmények mire utalnak?

Figyelt kérdés

Glükóz (éhgyomri,0 perces

vércukor) - plazma

4.4 mmol/L

Inzulin 15.1 mIU/L

Inzulin rezisztencia (HOMA index) 2.98

Hemoglobin A1c (IFCC) 34 mmol/mol

Hemoglobin A1c (NGSP) 5.2 %

TUMOR MARKEREK

CA 125 30.5 U/mL

HE4 55.8 pmol/L

Premenopausa rizikó index (ROMA) 9.8%

Postmenopausa rizikó index

(ROMA)

19.7%

ENDOKRINOLÓGIA

Prolaktin (PRL) 343 mIU/L

Prolaktin (PRL) 60 perc 2834.7 mIU/L

Kortizol - szérum 484.7 nmol/L

OGTT

Glükóz, 60 perc - plazma 3.4 mmol/L

Glükóz, 120 perc - plazma 4.0 mmol/L

Inzulin, 60 perc 23.3 mIU/L

Inzulin, 120 perc 26.6 mIU/L

Tünetek:

étkezés utáni állandó rosszullét,

alacsony energia szint, állandó fáradság ellenére alvási képtelenség (hiába vagyok fáradt, nem tudok elaludni)

dietetikus által összeállított étrend és rendszeres (heti 5x 1 óra edzés és sport) testmozgás melletti folyamatos hízás,

évek óta elmaradó ciklus, ami ha van, 3-4 hétig tart (évekig nem foglalkoztak vele az orvosok, két terhesség után magán orvoshoz mentem, ott kezdték el kivizsgálni, mi lehet a probléma mögött)

Állandó hangulat ingadozások

Folyamatos bőrgyulladás arcon, hajhullás csomókban

Endokrinológus orvos hipofizis problémára gondol előző hormo vizsgálatok alapján. Nőgyógyász mellette uh-n múlt héten mindkét petefészekben cisztákat látott, a jobb petefészekben van egy akkora, ami nagyobb, mint a teljes bal petefészek, ezért kert tunormarker vizsgálatot.

A fenti eredmények szerintetek mit mutatnak, mi lehet a gond?

Orvoshoz szeptember közepére kaptam időpontot. Addig mit tudok csinálni?

aug. 28. 10:39
 1/7 anonim ***** válasza:
Ehhez tudni kéne, hogy hány éves vagy.
aug. 28. 11:18
 2/7 A kérdező kommentje:
30 éves vagyok
aug. 28. 11:18
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Az biztos, hogy inzulinrezisztenciád van. Illetve a magas kortizol- és prolaktinszint valószínűleg az agyalapi mirigy problémájára utal. És igen, a magas ROMA index miatt felmerül petefészek daganat gyanúja. Nem ártana sürgős beutalót kérned a háziorvosodtól onkológushoz.
aug. 28. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:

#3 A ROMA magas értéke nem csak ezt jelenti!

Mielőtt ràhozod a frászt, tájékozódj!

aug. 28. 22:25
 5/7 anonim ***** válasza:

#4 Nem kell tájékozódnom. Tájékozott vagyok :)

A petefészkek UH képe, a magas ROMA-index, az emelkedett prolaktin- és kortizolszint, az inzulinrezisztencia miatt felmerül nem feltétlenül a petefészek, hanem a hipofizis daganat gyanúja is. Ami teszem hozzá, nem kell, hogy rosszindulatú daganat legyen.

És azért hozom rá a frászt a kérdezőre, hogy ne hagyja magát az idő tekintetében "halasztgatni", lerázni pedig főleg ne!

aug. 29. 17:17
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 ezt értem es tök jó!

Csak ne hagyjuk figyelmen kívúl, hogy sok mas miatt is lehet.

Nekem is a CEA egyszer igen magas volt. Hasnyálmirigy daganat miatt szokott az lenni.

Bélhurutom volt, ezert volt magas.

aug. 30. 18:53
 7/7 anonim ***** válasza:
#6. A CEA egyébként nem kifejezetten hasnyálmirigydaganatra utal. Szinte minden daganat esetében emelkedHET, de pl. akár gyulladás, sőt a dohányzás maga is megemeli. Ezért nem is érdemes magában ezt a vizsgálatot megcsinálni. Gyakran bepánikol a beteg, ha emelkedett, pedig nincs semmi baja, ugyanakkor vannak olyan daganatos betegek, akiknek nem magas az értéke. Csak sajnos a kérdező esetében nem csak ezzel a lelettel van probléma, hanem sok mással is, ráadásul panaszai is vannak.
aug. 31. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!