Egy átlagos férfi mennyit tud a menstruációról?
Most jöttem rá, higy a párom azt hiszi, hogy a menstruációs vér olyan, mintha megvágtad volna magad és fel kell itatni.
25 éves és nem értem, miért nem ismeri az endometriótist, a vérrögöket, hogy dobhatom ki egy csomó ruhámat egy rossz napon, és miért nem lehet ruha nélkül aludni.
"miért nem ismeri az endometriótist" - szerintem ezt a férfiak 90%-a tényleg nem ismeri, esetleg nem is hallott róla. Ha elmagyarázod neki, talán tudni fogja...
"dobhatom ki egy csomó ruhámat egy rossz napon" - hideg vízbe áztatás és kimosás nem opció?
"miért nem lehet ruha nélkül aludni" - tampon, kehely esetleg? Nem mindenkinek való a betét éjszakára.
hogy dobhatom ki egy csomó ruhámat egy rossz napon, és miért nem lehet ruha nélkül aludni. - nem, nem kell kidobni, és de, lehet ruha nélkül aludni.
Erre való pl a kehely vagy tampon :D - én pl egy bugyiban alszom, azt is csak a tisztasági betét miatt, de 3-4. naptól már ugyanúgy ruha nélkül.
Mlg sohasem kellett ruhámat menzesz miatt, pedig már 22 éve megvan.
Szerencsétek van... Nekem a szülés után durvult el, szerencsére általában kijön a ruhából. Azonban a kamaszomnak már legalább 4 garnitúra ruhát ( alsók, nadrágok, pizsamákat) kellett kidobni, mert bármit csináltam, nem jött ki belőlük.
Kérdező! A férjem ezek szerint kivétel, nagyon nyitott, erről is teljesen normálisan tudunk beszélni, sőt, van, amikor ő olvas utána. És nem érti, ha rengeteg nőnek van gondja vele ( endometriózis), miért nem foglalkoznak vele az orvosok. Tampont használok, az első 2-3 éjjel 3 óránként kelek, hogy cseréljek. Az első 1-2 napban rosszabb esetben felkelni is alig tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!