Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a teendő, ha a férjem...

Mi a teendő, ha a férjem spermája felborítja a hüvelyem pH-értékét?

Figyelt kérdés

Fél éve próbálkozunk kisbabával, és amióta belém élvez, állandó pH-problémákkal küzdök. Olvastam a neten, hogy a sperma pH-ja kb. 7,5, míg a hüvelyé 4,3-4,5, és ez okozhat problémát azoknál, akik érzékenyek – és én mindenre érzékeny vagyok odalent... Az állandó hüvelykúp használat tarthatatlan anyagilag is, illetve nem hinném, hogy az egészséges környezetet biztosítana a fogantatáshoz. Szeptember 5-re van időpontom az orvosomhoz, de addig is szívesen fogadnék tanácsokat olyanoktól, akik tapasztaltak hasonlót. Elkezdtem probiotikumot szedni pár napja, hátha…

Azt meg hozzátenném, hogy endometriózisom is van, tehát több év is lehet a babaprojekt, vajon hozzászokik majd a hüvelyem vagy mostmár együtt kell élnem a folyásokkal es a kellemetlen érzéssel, szagokkal?

aug. 13. 10:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%
Ha szeded a probiotikumot akkor a bélflórádat segíted vele. Én a helyedben a termékeny napok után tartanék pár nap tejsavbaktériumos kúp/kapszula..stb kúrát, amely visszaállítja a ph-t.
aug. 13. 14:34
 12/20 A kérdező kommentje:
Igen, ez lesz szerintem is az egyetlen megoldas.
aug. 13. 14:37
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Milyen probiotikumot szedsz? Simát, ami a bélflórára jó? Érdemes lenne olyat megpróbálnod, ami a hüvelyflórára való, mint pl. a Bonolact Pro+Femina.
aug. 13. 14:56
 14/20 A kérdező kommentje:
Bilac harmony, bar eleg draga es ahhoz kepest keves van benne, de ezt ajanlottak a patikaban. Ha elfogy kiprobalom, amit mondasz.
aug. 13. 15:37
 15/20 A kérdező kommentje:
Egyebkent ne erts felre, nem sporolok az egeszsegemen, plane ezen a dolgok, megveszek en barmit, ami tenyleg hasznal, de kezd osszeadodni es eleg durva lesz a vege…. Mikozben egy sima macmiror helyretesz 2-3 nap alatt ha barmi van, csak ugye honapok ota keszlethianyos orszagszerte.
aug. 13. 15:40
 16/20 anonim ***** válasza:

Ne is mondd, pontosan értem :) Mindkettő állításoddal tudok azonosulni, hidd el, nem vagy egyedül! "mintha nem lenne epp eleg bajom" "de kezd osszeadodni es eleg durva lesz a vege"

Drukkolok, hogy endo mentes is maradj!!

aug. 13. 17:46
 17/20 anonim ***** válasza:
27%
Elofloras natur joghurtba par csepp teafaolaj. Ebbe belemartod a tampont, ejszakara felteszed. Engem ez helyrehoz mindig par nap alatt, total megszunnek a mindenfele szagok is.
aug. 14. 13:38
 18/20 anonim ***** válasza:
0%

17-es, ne adj kérlek ilyen tanácsot, arra sokan érzékenyek, és nem belső nyálkahártyára való, ennek a mai kérdezőnek is jól szétcsípte mindenét:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__1277..

aug. 15. 07:56
 19/20 anonim ***** válasza:
27%
De nem azt az illoolajat kell hasznalni amivel pl parologtatsz.. van minősegi 100%-os. Es ahogy olvasom ő nem higitotta semmivel. A joghurtban par csepp szinte semmi. Bizonyitott fertotlenitő es gombaölő hatasa van. De jo akkor ugy modositom, hogy az probalja ki aki nem extran erzekeny. Engem sosem csipett ki.
aug. 15. 12:54
 20/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Gondoltam irok egy update-et, az orvosom azt ajanlotta, hogy heti 2-szer hasznaljak huvelyflora helyreallito kupot (tehat nem kell vegigcsinalni kurakat) es a gynophillust vettem, azt hasznalom heti 1-2szer es igy nincs semmifele kellemetlen folyas es anyagilag sem megyek tonkre, mert 14 darabos 5000Ft, es az igy nagyjabol 2 honapig eleg.
szept. 25. 09:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!