Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A tampontól miért fáj a hasam?

A tampontól miért fáj a hasam?

Figyelt kérdés
Menstruáció vége fele nem mindig, de sokszor fáj a hasam ha tampont használok. Most is ki kellett vegyem és betétezek, mostanra elmúlt a hasfájásom is. Miért lehet ez?
2024. aug. 9. 12:28
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem megfelelő méret és/vagy rossz szögben helyezed fel
2024. aug. 9. 12:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindenkinek való a tampon. Próbáld az intim kelyhet.
2024. aug. 9. 12:40
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is fájt tőle, hiába próbáltam bármit. Ezért átálltam a betétre már évtizedek óta. Vagy én voltam ügyetlen, vagy egyszerűen csak nem bírom a tampont, de még a hüvelyem is égett tőle.
2024. aug. 9. 12:42
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is előfordult, hogy fájt tőle. Visszatértem a betétre, tampont csak strandon használtam.
2024. aug. 9. 12:48
 5/8 A kérdező kommentje:
szerintem már vagy 3-4 éve csak tampont használok, az utóbbi fél évben nagyjából minden második menstruációmnál fordult ez elő, főleg a vége fele amikor már múlik el. az ob-nek a nappali+éjszakai tamponját használom mert vannak azok a szárnyak vagy mik az elején, könnyebb nekem felhelyezni, a sima nappalitól hányingerem van.
2024. aug. 9. 13:02
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, de a többi menstruációs eszköz ellen mi szól? Kehelyben nem gondolkozol? Vagy visszatérni a betétre, és csak betét?
2024. aug. 9. 13:09
 7/8 A kérdező kommentje:

kehelyben nagyon nem gondolkodtam még. a betéttel meg az a bajom hogy olyan érzésem van egész nap mintha pelenka lenne rajtam. itthon oké elvagyok vele, de ha menni kellene benne valahova vagy átázok vele folyamatosan (félrecsúszik vagy valami) vagy ottlent odaragad a ragasztó része mindenhova.

de én azt nem értem hogy nem minden alkalommal fáj. állítólag méretemnek megfelelő tampont használok, annál kisebb már csak a mini van.

2024. aug. 9. 13:19
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező a betéttel nekem is ilyen bajom volt. Én épp ezért határoztam el hogy veszek pár Thisisredy menstruációs bugyit. Most is épp rajtam van egy. Elképesztően kényelmesek és nincs meg ez a betét ragadós zacskós érzet. Én nagyon örülök hogy beruháztam rájuk.
2024. aug. 10. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!