Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért pattogok ki borotválkozá...

Miért pattogok ki borotválkozás után?

Figyelt kérdés

Venustól vettem intim borotvát és a 2. használat után kipattogtam. Meg szintén a venustol vettem egy lilát és attól a honaljam pattog ki.

Eddig egy nagyon egyszerű borotvát vettem, nem is tudom a nevét, attól csak intim részen pattogtam ki...

Insine borotvát is vettem, attól meg a lábam és a honaljam pattog ki. Intim részen ki sem mertem probálni 😂

Valami tanács, h mit kéne kezdenem ezzel?

aug. 7. 04:15
 1/5 anonim ***** válasza:
34%

Az, hogy borotválkozás után kipattogsz, lehet több dolog következménye is, és a problémát többféleképpen is kezelheted. Íme néhány tanács, amivel próbálkozhatsz:

Bőrérzékenység: Az új borotvák és borotválkozási technikák miatt a bőröd érzékeny lehet. A különböző típusú borotvák különböző hatással lehetnek a bőrödre. Lehet, hogy a borotvák pengéje vagy a borotválkozás módja nem passzol a bőröd típusához.

Borotválkozási technika: Próbálj meg olyan technikákat alkalmazni, amelyek csökkenthetik a bőr irritációját. Használj puha, hidratáló borotválkozó gélt vagy habot, és borotválkozz mindig a szőrnövekedés irányában. Az is segíthet, ha nem borotválkozol túl gyakran.

Higiénia: Győződj meg róla, hogy a borotvád mindig tiszta. Az elhasználódott vagy piszkos borotvák baktériumokat és szennyeződéseket vihetnek a bőrödre, ami irritációt okozhat.

Bőrnyugtató termékek: Borotválkozás után használj bőrnyugtató, illatmentes hidratáló krémet. Kerüld a bőr irritáló termékeket, mint például alkoholtartalmú aftershave-eket.

Borotvák cseréje: Lehet, hogy egyes borotvák, mint például a Venus, nem megfelelőek a bőröd számára. Érdemes lehet kipróbálni más típusú borotvákat vagy borotválkozási eszközöket, például elektromos borotvákat vagy epilátorokat.

Bőrproblémák: Ha a probléma tartósan fennáll, és nem tudod megoldani a fenti lépésekkel, érdemes bőrgyógyászt felkeresni. Lehet, hogy bőrgyógyászati problémával állsz szemben, például aknéval vagy dermatitisz.

Ezek a lépések segíthetnek csökkenteni a borotválkozás utáni irritációt és pattanásokat.

aug. 7. 04:27
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyanús hogy egyiktől csak második használatnál volt gond. Talán érdemes lenne fertőtleníteni a borotvát. Rárakod a kupakot, ott bent meg tobzódnak a bacik a nedves borotván, és eszik a hámsejtjeidet.

Másrészt borotválkozni tudni kell. Tudni kell elengedni azt is, hogy teljesen sima legyél.

Egy érzékeny bőrű férfi

aug. 7. 05:20
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Az #1-es választ olyan mintha a ChatGPT írta volna! :D

Amúgy nálam is mindig ez van, akármit csinálok. Ezért inkább szőrtelenító krémet szoktam hazsnálni.

aug. 7. 07:39
 4/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Szerintem is az valami AI volt. Kb. az a válasz semmit sem ér, amit ott írogat egy mesterséges intelligencia. A borotvát fertőtlenítsd le valamivel mielőtt használod. Nekem akkor szokott viszketni borotválás után, amikor nincs jól habbal átkenve, mert sietek vagy volt amikor az arcszesz valamiért nem volt jó nekem.
aug. 7. 10:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Vizzel szoktak leobliteni és nem rakom ra a kupakot vizesesen.
aug. 7. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!