HPV16 pozitív lettem,most mire számíthatok?
24 éves lány vagyok. Pár napja megkaptam a HPV szűrésem eredményét és a 16-os típusra sajnos pozitív lett. Azt ajánlották hogy keressem fel a Mályvavirág alapítványt,amit fel is fogok,csak éppen nyaraláson vagyok és nagyon aggódom.
Nem tudom mi fog ez után történni,vagy hogyan tudnak majd nekem segíteni. Már kamaszkorom óta vannak lapos picike szemöcseim a kezemen,amiket hiába kezelnek,mindig visszanönek,nem tudom ez annak a tünete-e,és szokott lenni bővebb,vizes/átlátszó szagtalan hüvelyi folyásom is néha. 3 hónapja viszont a méhnyakrák szűrésem negatív lett. Ezek után mit tudnak majd velem kezdeni? Amíg pozitív addig nem is élhetek nemi életet?(ez igazából azért érdekel mert éppen van egy srác akivel alakulóban van egy kapcsolat,de még nem feküdtünk le,viszont csókolóztunk már sajnos,lehet átadtam neki is?)
Kérem ha valaki jártas a témában és tudna nekem segíteni az írjon!
Előre is köszönöm
Üdv,egy nagyon kétségbeesett lány...
Gyakrabban kell szűrésre járni. Csókolózással nem tudod átadni, csak közvetlen szexuális kontaktus útján, de úgy még gumival is. Célszerű felhívni a figyelmét, hogy ez a helyzet, oltassa be magát, mielőtt szexelni kezdtek. Általában egy-két év alatt spontán eltűnik.
Ja, és neked is kellene oltás. Nem kaptál? Miért nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!