Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Milyen gyakran cseréltek...

Milyen gyakran cseréltek tampont a legerősebb napokon? Normális, hogy nekem ilyen gyakran szükséges?

Figyelt kérdés
Máshogy sajnos nem tudom mérni a vér mennyiségét, csak az elfogyasztott tamponokkal :) a legerősebb napon nekem max 1 óráig bírja egy tampon és nagyon kellemetlen munkahelyen ilyen gyakran wc-re járkálni. Betétet is használok egyébként a biztonság kedvéért, plusz minden tampon csere alkalmával amikor ráülök a wc-re óriási adag folyik ki belőlem. Bocsánat ha túl konkrét voltam. Egyébként vashiányos vérszegény vagyok, szóval ez az oka. Na de ezt figyelembe véve is nagyon soknak tűnik nekem :(
2024. jún. 18. 14:08
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

"csak az elfogyasztott tamponokkal"

Egy nap mennyit használsz el összesen? Ma pl. eddig mennyi volt?

Illetve milyen márkájú tampont és betétet használsz? Mert nem mind egyformán bírja

2024. jún. 18. 14:27
 2/4 anonim ***** válasza:
40%

Ez nagyon sok, óránként cserélni, menj orvoshoz, részletes kivizsgálásra!

Erős menstruációs vérzésnek számít, ha egy ciklus alatt kb. 12 tamponnál, napi kb. 4 tamponnál többet használsz.

Te pedig, ha jól értem, nem hogy napi 4 tampont használsz, hanem naponta 10-12 darabot?

Vashiányra mit kapsz, tablettát, vagy infúziót, mivel kezelik pontosan? Nézik vérvétellel pár havonta a vasad? Mennyi volt a vasad az elmúlt hónapokban?

Ki kezel, sima háziorvos? Nőgyógyásznál ÉS endokrinológusnál voltál már? Ne csak sima nőgyógyászhoz menj, hanem endokrinológushoz is, még jobb, ha egyben a kettő a doki, endokrinológus nőgyógyász.

2024. jún. 18. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:
Az első 2 napon a normál tampont is 4-6 óránként kell cserélnem. Utána a minit is úgy veszem ki 8 óránként hogy nincs rendesen megtelve.
2024. jún. 18. 20:06
 4/4 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is van, hogy egy óra alatt megtelik, sőt át is áznék, ha nem tennék be még betétet is. Nekem miómám van és adenomiózis, ezt ultrahanggal ki tudják mutatni. Azt javaslom, hogy menj el ezzel nőgyógyászhoz, hogy kiderüljön mitől van ez nálad.
2024. jún. 21. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!