Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mi a megoldás kipirosodott,...

Mi a megoldás kipirosodott, égő bőrre odalent?

Figyelt kérdés

A végbélnyílásomon és annak környékén, (beleértve a gátat is) 5 napja, plusz a kisajkaimnál kb. 2 napja a bőr ISZONYÚ vörös. Nyilván borzasztóan fáj is, de többnyire csak székelés és törlés közben, mert először ugye ott hátul alakult ki a probléma. Észrevettem még azt is, hogy nagyon nagy mértékben hámlik arrafelé a bőr.

Nemi életet nem élek, megfelelően tisztálkodok, és ugyanúgy ápolom azt a környéket már kb. 3 éve. Semmit nem változtattam a rutinomon.

Arra gondoltam, hogy talán a sok gyógyszer eredménye lehet ez, vagy konkrétan egy antibiotikumé, aminek a szedésével pont párhuzamos a probléma kialakulása. Lehetséges ez egyátalán?

Először próbáltam a szokásos illatmentes krémmel orvosolni a dolgot (amivel minden este bekenem magam) de nem segített. Utána jött a Sudocrem, az sem jött be. Egy szemet nem javult a helyzet. Ma Canesten krémet használtam fürdés után. Régebben segített, mikor a vizeletem marta ki a bőröm a sok felfázás miatt.

Ha ez sem segít, ti mit javasolnátok? Fürdető kenőcs, Neutrogena illatmentes, nagyon zsíros kézkrém szóba jöhet? Esetleg hintőpor?

Bocsi ha valami hülyeséget írtam biológiai szempontból!! Köszönöm előre is a válaszokat :)

jún. 14. 21:49
 1/5 anonim ***** válasza:
86%
Egyetlen egy dolgot: orvos.
jún. 14. 21:58
 2/5 anonim ***** válasza:
19%

Sosem értettem az ilyen kérdéseket, mikor a kérdezők már napok - vagy hetek óta szenvednek és mégis csesznek elmenni orvoshoz...

Nővérem ápoló és ő is szokta mesélni, mennyi hihetetlenül igénytelen ember van a kórházban is...

Volt olyan, akinek már 15 napja nem volt széklete és akkor jutott csak eszébe, hogy nem ártana kezdeni valamit a helyzettel...

Meg volt olyan Mrs. P.csa nő, akinek már rohadt az egyik melle, mikor bekerült a kórházba és sajnos nem is jött ki onnan többé...

Ember! Húzzál orvoshoz hétfőn! Mi rohadtul nem vagyunk orvosok!

jún. 14. 22:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Aloe Vera az egyik legjobb csodaszer! Bár, nem tudom, ebben az esetben hatásos lesz e.
jún. 14. 22:07
 4/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Nekem elmult, esetleg valakinek meg hasonlo probkemaja van, nekem vegul ezek segitettek:

Minden furdes utan betadinnal lemostam magamat alulrol, bekentem illatmentes testapoloval, az agyban pedig betadinos huvelykupot helyeztem fel, vegul vastagon bekentem az erintett teruletet es kornyeket sudocremmel.

Ez a kombo 2 nap utan total elmulasztotta a problemam.

jún. 19. 18:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Aloe vera nem volt keznel, de biztosan segitett volna az is :)) <3
jún. 19. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!