Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ezt jelenti a teljes meddőség?

Ezt jelenti a teljes meddőség?

Figyelt kérdés
10 éves korom óta (amikor először megjött) nincs rendes, beállt menstruációm. Évekig jártam vele orvoshoz.(20 éves vagyok) Felírt nekem hormonális fogamzásgátlót, ami beállított nekem egy szabályos ciklust, de ugye amíg ezt szedem, nem lehetek terhes és addig sem, amíg nem szedem, mert akkor menstruációm sincsen. Magyarul semmi mód nincs arra, hogy valaha gyerekem lehessen?
jún. 7. 11:37
 1/5 anonim ***** válasza:
81%
16 éves korig teljesen normális, ha nem áll be és rendszeretelen, remélem nem tömtek beléd már akkor gyógyszert baromira feleslegesen. Fogamzásgátló alatt megvonásos vérzés van, nem menstruáció! A kettő nem ugyanaz. Ősrégi hülyeség, hogy majd a fogamzásgátló helyrehozza a ciklust, köze sincs a menstruációnak a megvonásoshoz. Hagyd el a bogyót, várj pár hónapot, amíg párszor megjön (vagy sem), figyeld, aztán menj el egy normális nőgyógyászhoz. A meddőség meg nem is értem, hogy jön ide, ha ki se lettél vizsgálva, így semmi sem derült ki. Nyilván, ha gyógyszerrel el van nyomva és úgy csinálunk, mintha minden rendben lenne, attól nem oldódik meg a gondod. Ezért kell normális orvoshoz járni, nem ilyen kóklerhez.
jún. 7. 12:06
 2/5 A kérdező kommentje:
De pont ez az hogy 20 éves vagyok és még mindig nem. Fél éve szedek gyógyszert.
jún. 7. 13:31
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem, ez még nem meddőség.
jún. 7. 13:39
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Felírt nekem hormonális fogamzásgátlót, ami beállított nekem egy szabályos ciklust - nem állított be neked semmit, csak kiiktatta az alapvetően beállni készülő ciklusodat.

Az az orvos, aki egy tinédzsernek fogamzásgátlót ír vérzészavarra nem tudom, hol vette a diplomáját, de kamarából ki kell dobni, mert kontár.

jún. 8. 10:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Jól írta 1-es. Keress egy olyan nőgyógyászt, aki endokrinológus is.

Ez még nem feltétlenül meddőség, hanem hormonális diszharmónia. Ki kell deríteni az okát, és azt kezelni. Ha rendbejön a hormonháztartásod, lehet gyereked.

jún. 8. 18:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!