Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A mell ultrahang egyértelműen...

A mell ultrahang egyértelműen jelzi a mellrákot?

Figyelt kérdés
Vagy akit továbbküldenek mammográfiára vagy mri-re annál gyanakodnak valamire?
2024. máj. 26. 14:03
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen csak a szövettani vizsgálat tudja kimutatni.
2024. máj. 26. 14:12
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ha tovabbkuldenek, mindig gyanakodnak valamire. Amit az ultrahang meg nem lat, azt az MRI siman latja. Mintat vesznek es ott dol el, mi ez es hogyan tovabb.

Nekem ilyen volt, 6 eve legalabb. A rendszeres szures azota sem mutat ki semmit, amibol rak lehetne.

2024. máj. 26. 14:22
 3/5 anonim ***** válasza:
66%

Hát azert elmondanám, hogy pl mirigyes mellnél kimondottan az uh jó. Az olyan nellnél, ahol inkább több a zsírszövet, mammográfia jó.

De az biztos, ha lat elváltozast 70%-ban már szokták sejteni. Nekem is van mindkét mellemben fibroadenoma. Már az uh-n megmondták, hogy jó indulatú. Ezek szabályos golyók, kémények és mobilisak. Egy szabálytalan folt az már gyanús.

Mintát vesznek, ha rossz indulatü sejtek vsnnak benne, akkor ct vagy mr.

2024. máj. 26. 16:03
 4/5 anonim ***** válasza:
66%
Semmit nem jelent, csak azt, hogy UH-al nem tudják felmérni biztonsággal, hogy semmi rosszindulatú elváltozás nem lehet.
2024. máj. 26. 22:09
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen. Engem továbbküldtek mr-re, ott azt állapították meg, hogy jóindulatú elváltozás.

Most jön a mintavétel.

2024. máj. 28. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!