Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mell mammográfia hogy zajlik?

Mell mammográfia hogy zajlik?

Figyelt kérdés
Hány felvételt csinálnak? Fájdalmas? Valaki aki volt már leírná milyen volt. Ha tüdőszürésre is mennem kell a két vizsgálat együtt nem veszélyes?
2024. máj. 26. 10:01
 1/9 A kérdező kommentje:
Nem egyszerre csak oda is küldtek.
2024. máj. 26. 10:02
 2/9 anonim ***** válasza:
55%
Két lemez közé préselik a melleidet felváltva. Nem lehet kellemes, sőt azt mondják, nagyon fájdalmas is tud lenni. Én nem mennék.
2024. máj. 26. 10:11
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

2, egyáltalán nem fájdalmas, pedig én pont azért mentem el, mert már napok óra egy pontban nagyon kellemetlen érzésem volt.

Kérdező, nyugodtan menj, mehet a kettő is egy napon (gondolj bele, egy politraumatizáltat végigröntgeneznek, aztán még sokszor a ct-be is betolják, és nem fog neki ártani).

2024. máj. 26. 10:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
egyébként nekem kellemetlenebb volt az, hogy izomlázam volt és fura helyzetben kellett tartani a karom, ennyit a fájdalomról...
2024. máj. 26. 10:19
 5/9 anonim ***** válasza:
76%
Egyáltalán nem fáj. Nem kellemes de nem is fájdalmas menj nyugodtan akkor is ha van tüdőszűrés is a kettőnek nincs kizáró oka
2024. máj. 26. 10:20
 6/9 anonim ***** válasza:
52%

Szia, voltam már mindkét féle vizsgálaton, szívesen leírom, nekem milyen volt. (SOTE-n voltam.)

Végig mondani fogják, mit csinálj. Például hova tedd le a holmid, táskát, ruhákat (általában az öltöző kis helységben egy padra, székre). Vetkőzz le derékig, teljesen, felül semmi sem maradhat. Se ruha, se ékszer, szemüveg.

Mindkettő féle vizsgálaton kapsz egy nehéz öv szerűséget, a röntgen sugárzástól megóvni a nemi szerveket.

Mammográfia: kicsit fáj, igen. Inkább kellemetlennek mondanám. Nekem rokon azt mondta, hogy baromira fáj, ezzel a tudattal mentem oda. Nem volt vészes, inkább kellemetlen, ennyi. De nekem kicsi a mellem.

Mondani fogják, hogyan fordulj, volt egy szemből, amikor mindkét mellett berakja az asszisztens a gépbe, majd oldalról 1-1, amikor csak 1-1 mellet tesznek a géphez. Végig mondja, hogyan fordulj, hova tedd a kezed. Ez a saját érdeke is az ott dolgozónak, hogy gyorsan készen legyetek, és jöhessen a következő.

Maga a gép pedig összenyomj erősen a mellet. De ez kell sajnos a vizsgálathoz.

Tüdő: szemből, oldalról lesz a kép, itt is mondani fogják, hogyan fordulj. Ez is pár perc.

Ha szükség van ezekre a vizsgálatokra, akkor szükség van. Nyilván nem szokták naponta röntgenre küldeni az embereket, törekednek a minimumra, de évente pár alkalommal belefér (valakinek pedig betegség miatt sokkal többször kell menni egy évben).

2024. máj. 26. 10:22
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnos muszáj mennem mell uh után küldtek ide. Magamtól én sem mennék.
2024. máj. 26. 10:45
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
eleve hülyeség UH-val kezdeni (hacsak nem vagy nagyon fiatal).
2024. máj. 26. 10:47
 9/9 anonim ***** válasza:
62%
8Az UH sokkal humánusabb pedig...
2024. máj. 26. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!