Mitől lehet? Előre szeretném leszögezni, terhesség parám van, nyomós okokból. Ezért fogamzásgátlót szedek, de néha szoktam ovulációs tesztet csinálni, hogy teljesen biztosra menjek. Már most 2. hónapja menstruáció előtt 2 nappal pozitív lesz,
Feltöltesz képet az ovulációs tesztről?
Például kepfeltoltes.hu, majd ide linkeled a fotót.
Tudod, hogy kell pontosan az lh tesztet használni? Délután, közel azonos időpontban naponta, hetekig, nem csak 1-1 napon stb. Tudidikor pozitív?
Fogamzásgátló mellett nincs értelme ovulációs tesztet használni, teljesen fals eredményt mutat.
Így már értem, elég erős. De ez nem jelent semmit, nem a peteérést mutatja a teszt, hanem az LH csúcsot, ami után LEHET peteérésed. A fogamzásgátló teljesen bezavar hormonálisan, valószínűleg ezért mutat neked magas LH szintet a teszt. Fogamzásgátló mellett értékelhetetlen a teszt.
Figyu, szerintem menj orvoshoz. Magyarázd el neki a félelmed. Kérjen neked vérvételt, a peteérés kizárására, és hogy megnyugodj.
Most visszakerestem neked itt régebbi kérdések között, ezt találtam:
"Egyébként fogamzásgátló szedése mellett sem kizárt a peteérés. Ilyen esetekben lép életbe a többi mechanizmus. Ugyanis a tabi nem csak a peteérést gátolja, hanem elvékonyítja a nyálkahártyát, megváltoztatja a cervixnyákot, lecsökkenti a tuba motilitását is."
Tehát lehet peteérésed, de maga a gyógyszer attól még hathat, mert több fronton hat, például elvékonyítja a nyálkahártyát, így nem tud beágyazódni a petesejt, esély sincs a terhességre. Utána írta a kérdező, hogy volt több vérvételen, ultrahangon, látta a doki, hogy igenis van peteérése fogamzásgátló mellett. Elküldte endokrinológushoz, nem jó fajta fogamzásgátlót szedett, ha jól értem.
Lehet neked is ez a gond, nem véd, másfajtát kellene szedned. Ha a nőgyógyász elhajt, menj másik orvoshoz, ne kockáztass, járj utána. Különben folyamatosan ezen fogsz stresszelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!