Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet? Előre szeretném...

Mitől lehet? Előre szeretném leszögezni, terhesség parám van, nyomós okokból. Ezért fogamzásgátlót szedek, de néha szoktam ovulációs tesztet csinálni, hogy teljesen biztosra menjek. Már most 2. hónapja menstruáció előtt 2 nappal pozitív lesz,

Figyelt kérdés
az lh teszt. Ez mitől lehet? Peteérésem van gyógyszer mellett, menstruáció előtt?
máj. 19. 22:48
 1/7 A kérdező kommentje:
1 hete voltam dokinál, mindent rendben talált 5-6 mm volt a méhnyálkahártyám.
máj. 19. 22:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Feltöltesz képet az ovulációs tesztről?

Például kepfeltoltes.hu, majd ide linkeled a fotót.

Tudod, hogy kell pontosan az lh tesztet használni? Délután, közel azonos időpontban naponta, hetekig, nem csak 1-1 napon stb. Tudidikor pozitív?

Fogamzásgátló mellett nincs értelme ovulációs tesztet használni, teljesen fals eredményt mutat.

máj. 19. 23:00
 3/7 anonim ***** válasza:
*tudod mikor pozitív? Sokan félreértik, mindig 2 csík van rajta, attól még nem pozitív.
máj. 19. 23:00
 4/7 A kérdező kommentje:

2 nappal ezelőtt alig látszott a második csík.

Jelenleg ilyen.

[link]

máj. 19. 23:11
 5/7 A kérdező kommentje:
Igaz ezt most este csináltam úgy 1 órája
máj. 19. 23:19
 6/7 anonim ***** válasza:

Így már értem, elég erős. De ez nem jelent semmit, nem a peteérést mutatja a teszt, hanem az LH csúcsot, ami után LEHET peteérésed. A fogamzásgátló teljesen bezavar hormonálisan, valószínűleg ezért mutat neked magas LH szintet a teszt. Fogamzásgátló mellett értékelhetetlen a teszt.

Figyu, szerintem menj orvoshoz. Magyarázd el neki a félelmed. Kérjen neked vérvételt, a peteérés kizárására, és hogy megnyugodj.

Most visszakerestem neked itt régebbi kérdések között, ezt találtam:

"Egyébként fogamzásgátló szedése mellett sem kizárt a peteérés. Ilyen esetekben lép életbe a többi mechanizmus. Ugyanis a tabi nem csak a peteérést gátolja, hanem elvékonyítja a nyálkahártyát, megváltoztatja a cervixnyákot, lecsökkenti a tuba motilitását is."

Tehát lehet peteérésed, de maga a gyógyszer attól még hathat, mert több fronton hat, például elvékonyítja a nyálkahártyát, így nem tud beágyazódni a petesejt, esély sincs a terhességre. Utána írta a kérdező, hogy volt több vérvételen, ultrahangon, látta a doki, hogy igenis van peteérése fogamzásgátló mellett. Elküldte endokrinológushoz, nem jó fajta fogamzásgátlót szedett, ha jól értem.

Lehet neked is ez a gond, nem véd, másfajtát kellene szedned. Ha a nőgyógyász elhajt, menj másik orvoshoz, ne kockáztass, járj utána. Különben folyamatosan ezen fogsz stresszelni.

máj. 19. 23:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a megnyugtató és kedves válaszod! Remélem, hogy elég vékony a méhnyálkahártyám mert ha jól emlékszem a kisfiammal mikor várandós voltam 5 hét körül 12 mm volt. Ehhez képest remélem az 5 mm vékonynak mondható
máj. 19. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!