Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » A változókori hűvelyszárazságn...

A változókori hűvelyszárazságnak lehet olyan tünete mint a felfázás?

Figyelt kérdés
Nagyon sűrű vizelési inger és mintha gyulladt lenne.

máj. 8. 19:30
 1/4 anonim ***** válasza:
58%
Nem. Inkább fordítva, vmi gyulladás/felfázás következménye lehet a hüvelyszárazság és a többi tünet.
máj. 8. 19:36
 2/4 anonim ***** válasza:
56%

Anyukámnak volt ilyenje, és akkor mondta az orvos neki, hogy ahogy kiszárad a hüvely, már nem tudja tartani azt a ph-t, ami szükséges ahhoz, hogy a baktériumokat kordába tartsa. A baktériumok mind ott vannak nekünk, teljesen normálisak, de ha túl burjánzanak akkor van probléma. Ezért savas a váladék. Ha ez már nincs meg (pl szárazság miatt) akkor azok a baktériumok elszaporodhatnak és be tudnak jutni a húgycsőbe szex közben, vagy amikor kitörlöd magad pisilés után stb és felfázáshoz vezethet. Ugye a felfázást csak köznyelvben nevezzük így, amúgy ez egy bakteriális fertőzés eredménye.

Amit tudsz tenni:

1. orvoshoz menni és kérni rá egy antibiotikum kúrát (anyukámnak két kúra kellett)

2. szex után rögtön pisilni

3. előröl hátra törölni, hogy a hüvelyed környékéről semmi ne menjen a húgycsöved környékére

4. elmenni egy rendes nőgyógyászhoz, aki tud segíteni a szárazsággal kapcsolatban. Ajánlok valaki olyat, aki az elmúlt 10 évben végzett egyetemet vagy továbbképzést, mert sok változás történt mostanában.

máj. 11. 14:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon hasonló tünetem van,pont mint neked!

Hogy vagy azóta?

Még nem jutottam el dokihoz,tözegáfonya kapszulát szedek addig...mintha picit javulna.

máj. 18. 21:02
 4/4 A kérdező kommentje:

Nekem nincs fertőzésem.

Hólyaggyulladást mondott az urológus.

Kaptam erős fájdalomcsillapítót meg hyperaktív hólyagra ami a vizelési ingert csökkenti.

máj. 18. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!