A változókori hűvelyszárazságnak lehet olyan tünete mint a felfázás?
Anyukámnak volt ilyenje, és akkor mondta az orvos neki, hogy ahogy kiszárad a hüvely, már nem tudja tartani azt a ph-t, ami szükséges ahhoz, hogy a baktériumokat kordába tartsa. A baktériumok mind ott vannak nekünk, teljesen normálisak, de ha túl burjánzanak akkor van probléma. Ezért savas a váladék. Ha ez már nincs meg (pl szárazság miatt) akkor azok a baktériumok elszaporodhatnak és be tudnak jutni a húgycsőbe szex közben, vagy amikor kitörlöd magad pisilés után stb és felfázáshoz vezethet. Ugye a felfázást csak köznyelvben nevezzük így, amúgy ez egy bakteriális fertőzés eredménye.
Amit tudsz tenni:
1. orvoshoz menni és kérni rá egy antibiotikum kúrát (anyukámnak két kúra kellett)
2. szex után rögtön pisilni
3. előröl hátra törölni, hogy a hüvelyed környékéről semmi ne menjen a húgycsöved környékére
4. elmenni egy rendes nőgyógyászhoz, aki tud segíteni a szárazsággal kapcsolatban. Ajánlok valaki olyat, aki az elmúlt 10 évben végzett egyetemet vagy továbbképzést, mert sok változás történt mostanában.
Nekem nagyon hasonló tünetem van,pont mint neked!
Hogy vagy azóta?
Még nem jutottam el dokihoz,tözegáfonya kapszulát szedek addig...mintha picit javulna.
Nekem nincs fertőzésem.
Hólyaggyulladást mondott az urológus.
Kaptam erős fájdalomcsillapítót meg hyperaktív hólyagra ami a vizelési ingert csökkenti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!