Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mitől lehet ez?

Mitől lehet ez?

Figyelt kérdés

Lassan 5 éve van folyamatos vérzésem. Rendszeresen időben meg szokott jönni és most is így volt kis változással. Soha nem szokott fájni max kicsit érzem és ennyi. Tegnap megjött, de szinte alig véreztem. Ma délelőtt már erősebb volt a vérzésem és iszonyatos hasi görcsöm volt, enyhe hasmenésem, étvágytalanság és hányinger. Mind ez délután elmúlt és ismét kevesebb vérem jön. Ez mitől lehet?

17

ápr. 17. 19:56
 1/7 anonim ***** válasza:
0%
#menstruacio
ápr. 17. 20:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezt egy felesleges kommentnek gondolom. Sztem különböző #-el több emberhez el jut de boldoggá tesz,h ennyi időd van ilyen hülyeségekre.
ápr. 17. 20:19
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
most mitol lettel ilyen ingerult?
ápr. 17. 22:18
 4/7 anonim ***** válasza:
70%
Egyetlen, szokásostól eltérő menstruáció nem feltétlenül jelent gondot, lehet egy kis fertőzés vagy hormoningadozás pl. Ha élsz nemi életet akkor csinálhatsz egy terhességi tesztet a biztonság kedvéért, bár megjött a vérzésed, szóval ez extra óvintézkedés. Ha elmúlik a vérzés rendben és nem marad semmi egyéb tüneted (alhasi fájdalom, görcs, hüvelyi vizsketés vagy fájdalom, folyás stb.) akkor semmi tennivaló. Ha a következő havi is ilyen furcsa lesz, akkor érdemes orvoshoz menned.
ápr. 17. 22:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Következő havi nincsen. Csináltam akkor tesztet de negatív volt. Az előző ciklusom 31 napos volt. Azt olvastam a 35 a határ. Ma a ciklusom 37. napja van. Kb 1 hete napi 1-2 rövid hasfájás és ma hányingerem volt, majdnem hánytam. Mondjuk beteg is lettem 2-3 napja és tegnap felerősödött. Köhögök és nincs hangom.
máj. 22. 10:17
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. 35 nap a határ mihez/mire?

Hány naposak voltak korábban a ciklusaid? Mindig pontosan annyi napos, soha semmi csúszkálás nem volt? Sok nőnek nem mindig x napos, hanem mondjuk 27-29 napos, vagyok egyik hónapban 27 napra, másik hónapban 29 napra jön meg, néha becsúszik egy még rövidebb/hosszabb - és ez nincs kőbe vésve, hogy ugyanúgy van mindig egész életében, lehet nálad valamilyen hormonális változás miatt most változni fog a ciklusod hossza. Terhesség: ezek szerint élsz nemi életet, ha csináltál tesztet az előző, "furcsa" vérzés után. Rendesen védekeztek? Óvszerrel vagy más módon? Ha más módon, akkor a nemi betegség lehetősége is felmerül (még ha úgy gondolod is, hogy nem), illetve fogamzásgátló esetén az is okozhatja.

Hasfájás milyen? Gyomor/belek, vagy inkább alhas/húgyhólyag/petefészkek környéke? Ez utóbbi esetben lehet fertőzés vagy ciszta is pl.

De az is lehet, hogy ebben a hónapban a betegséged kavar be. Csinálj még egy tesztet a biztonság kedvéért, ha a hányinger terhességtől van, akkor a teszt ki kell hogy mutassa. Ha továbbra is negatív a teszt és nem jön meg a havi vérzésed miután meggyógyultál akkor sem, kimarad egy vérzés (mondjuk eléred a 60 napot a ciklus hosszában), és pláne ha továbbra is vannak tünetek, akkor menj el nőgyógyászhoz, így látatlanban sajnos ennél többet nem tudunk segíteni.

máj. 23. 16:10
 7/7 A kérdező kommentje:
Pár hónappal ezelőtt volt 2-3szor 35 napos ciklus. Legutóbb 30 aztán 31 napos volt. Ma (39. Nap) csináltam egy tesztet és egy pillanat alatt pozitív lett. Mivel minden ciklus a vérzés 1. napjától számít így ma vagyok 5 hét 3 napos.
máj. 24. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!