Szülés után mikortól kezdtetek el edzeni? Mikor lett minden rendben?
Ugye azt mondják szülés után 6 hét az ilyen gyógyulós idő. De ha baba mellett lesz lehetőségem,időm,energiám kb 15-30 percet edzeni akkor bármilyen nehézségű dolgot csinálhatok amit bírok fizikailag? Most terhesen sajnos semmit nem bírok már, mert még a lépcsőzésnél a hasizmom fáj 2 oldalt. Meg fáj leülni vagy felállni is. Szoval csak a sétálás marad de akkor meg néha nagyon nyom lent a kicsi és hirtelen alig birom emelni a lábam.
Igazából remélem nem császároznak attól sokkal jobban félek mert az utána a gyógyulási idő nehezebb a picivel. De ha esetleg arra kerül sor akkor is utána a heg miatt sok a gyógyulási idő ki tujda mikor leszek képes arra mit előtte.
Csak azért mert nekem régebben volt egy laparoszkópiás műtétem és az is 1 hónap után volt jobb addig nehéz volt minden, es még utána is vagy 2 honapig alig tudtam nehezet emelni. És az kb semmi a szüléshez vagy császározáshoz képest.
Császár után 4 héttel (ikreim születtek, de én sportoló vagyok és a 9. héten hagytam abba).
Nyugodt babák voltak én meg majd kicsattantam az energiától. Előre nem hittem volna hogy minden ilyen jól alakul.
Laparoszkópiás műtét után hetekig fájt minden.
Császár után három nappal simán jöttem-mentem, pár nappal később nem fájt a sebem, pedig a gyerek rugdosta szoptatás közben. Szülés után hatalmas mennyiségű hormon szabadul fel, ami miatt nem érzed a fájdalmat. Illetve nincs is időd ezzel foglalkozni, hiszen ott a babád, aki folyamatos figyelmet igényel.
Én három hónapot vártam.
Nem császáros ismerősöm a gátseb miatt sokáig pl. nem tudott ülni, nekem ezzel ugye nem volt bajom, szóval mindkét útnak van előnye és hátránya is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!