Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Normálisnak számít 14 mm-es...

Normálisnak számít 14 mm-es endometrium (méhnyálkahártya)?

Figyelt kérdés

Covid óta (lassan 4 hónapja) nagyon hosszú lett a ciklusom, egyik hónapban teljesen ki is maradt.

Voltam nőgyógyásznál, mert megint nem akar megjönni. 14 mm-es endometriumot mért. Annyit mondott rá, hogy “jó?” vastag, és hogy menzesz előtt vagyok.

Hazajöttem, és összehasonlítottam a fél évvel ezelőtti leletemmel, ott 7 mm-es volt az endometrium a 17. ciklusnapom.

Illetve az előző papírokon is 6-7 mm-es endometrium szerepel.

ápr. 4. 15:38
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Igen, menstruáció előtt normális.
ápr. 4. 15:40
 2/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
91%
Menzi előtt teljesen jó, van akinek 17mm.
ápr. 4. 15:52
 3/7 anonim ***** válasza:
94%

A nyálkahártya a menzeszig folyamatosan vastagszik, majd vérzés kíséretében leválik.

Az tehát teljesen normális, ha a 17. ciklusnapon még sokkal vékonyabb, mint mielőtt megjön.

Az, hogy kinek mekkorára vastagszik, az egyéni, nekem például 28-29. ciklusnapon 8 mm volt, pedig még terhes is voltam :)

Szerintem az, hogy vastag, annyira nem lehet gond, max. kellemetlenebb a menstruáció (jobban vérzik, esetleg fájdalmasabb stb.), gond inkább az lehet, ha babát szeretnél, de túl vékony, így nincs hova beágyazódni.

Ha bajt jelezne, biztos a doki is mondta volna.

ápr. 4. 16:01
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat! :)
ápr. 4. 16:32
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Néztek azóta? Közvetlen menzesz előtt oké, de máskor ez nagyon vastag.
máj. 6. 13:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Mennyi idős vagy? Mert az se mindegy..
máj. 6. 13:47
 7/7 A kérdező kommentje:
33
máj. 9. 21:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!