Normálisnak számít 14 mm-es endometrium (méhnyálkahártya)?
Covid óta (lassan 4 hónapja) nagyon hosszú lett a ciklusom, egyik hónapban teljesen ki is maradt.
Voltam nőgyógyásznál, mert megint nem akar megjönni. 14 mm-es endometriumot mért. Annyit mondott rá, hogy “jó?” vastag, és hogy menzesz előtt vagyok.
Hazajöttem, és összehasonlítottam a fél évvel ezelőtti leletemmel, ott 7 mm-es volt az endometrium a 17. ciklusnapom.
Illetve az előző papírokon is 6-7 mm-es endometrium szerepel.
A nyálkahártya a menzeszig folyamatosan vastagszik, majd vérzés kíséretében leválik.
Az tehát teljesen normális, ha a 17. ciklusnapon még sokkal vékonyabb, mint mielőtt megjön.
Az, hogy kinek mekkorára vastagszik, az egyéni, nekem például 28-29. ciklusnapon 8 mm volt, pedig még terhes is voltam :)
Szerintem az, hogy vastag, annyira nem lehet gond, max. kellemetlenebb a menstruáció (jobban vérzik, esetleg fájdalmasabb stb.), gond inkább az lehet, ha babát szeretnél, de túl vékony, így nincs hova beágyazódni.
Ha bajt jelezne, biztos a doki is mondta volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!