Menstruációkor végbélbe nyilalló fájdalom miért van?
Nem is a hasam fáj, hanem a végbélben érzem a fájdalmat, sokszor nagyokat bele nyilal. Ilyenkor wc-re is nehezen megyek sokszor. De egyébként is fáj, ha nem megyek mosdóba.
Hátrahajló méhem van, nem tudom hogy az befolyásolja-e. Pluszban van aranyerem is ezáltal mégjobban fáj, szenvedés a menstruáció 1-2napja.
Endometriózisról is olvastam, nem tudom hogy az lenne, vagy mi.
De nagyon rettegek a nőgyógyászatom na meg a fenékben nyúlkálástól pláne.
Az aranyérrel is azért nem mentem még el, de rá kel vennem magam, csak annyira kellemetlen számomra, hogy ott nyúlkálnak...
Nekem meg harminc eve az ovulacio sugarzik a vegbelembe. Aranyer-problemam nincs, miomam van, de lehet, hogy azert sugarzik at, mert eleve kozel van hozza, es ha a mehed is maskepp helyezkedik el.
Rendszeres szuresen, ha ultrahang is van es nem latszik semmi, akkor szerintem nincs gond. Endo tunetei masok.
évi 1x szoktam menni rákszűrésre, ekkor szokott a nőgyógyász megnézni. Policisztás ováriumot mondott, ekkor látszódott volna más is?
Pl. az endo is?
Az endo tudom mi, de olvastam, hogy végbélbe nyilalló fájdalom is lehet tünete, viszont nekem az a fájás csak menstruációkor van.
Igen, endometriózisnak ez lehet egy tünete.
Azt sima vizsgálaton nem mindig látják.
Endo tünete is lehet. Endo nem mindig látszik az UH-n. Endometriózisra specializálódott doki jó ötlet, csak mondjuk Pesten kb szinte lehetetlen bejutni államin mostanában, magán meg hát elkéri a pénzt.
Az endometriózis tünetei a ciklussal vannak összefüggésben, igy simán lehetséges hogy csak menstruációkor érzed a fájdalmat. Az endometriózis gyakran nem jár együtt azzal, hogy egész hónapban fáj, általában menstruációhoz, esetleg ovulációhoz köthető
Nem Pesten élek, itt meg nincs ilyen doki.
3 óra vonattal Bp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!