Nőgyógyászati hüvelyváladék kenet eredményei az alábbiak. Ezek a mikroszkópos eredmények pontosan mit jelentenek? Az orvoshoz csak 2 hét múlva megyek vissza.
Eredmény:
Sarjadzó gomba nem tenyészett ki.
Hagyományos tenyésztési eljárásokkal kitenyészthető aerob kórokozó baktérium nem tenyészett ki.
Mikroszkópos vizsgálat eredménye:
Nincs Lactobacillus flóra
Sarjadzó gomba negatív
Fehérvérsejt nem látható
Gram negatív pálcák
Jelenleg sarjadzó gomba és "hagyományos tenyésztési eljárásokkal kitenyészthető aerob baktérium" fertőzésed nincs. Viszont nincs lactobacilus flórád sem (tejsavbaktériumok, ezek a "jó" bacik a hüvelyedben, elég fontos szerepet játszanak a savas hüvelyflóra fenntartásában, a hiányuk bajt jelez, eltolódik a ph érték, elszaporodnak a "rossz" baktériumok).
És gram negatív pálcákat találtak, amikről én sem tudtam, hogy mik, de ezt találtam:
Szóval van fertőzésed.
Ennek amúgy így mi értelme, hogy van egy fertőzésgyanús eset és az orvos nem azt mondja, hogy meg fogom nézni kedves hölgyem az eesztben a leletet és az alapján fogom tájékoztatni, hogy mikor kell visszajönni, hanem visszahívja 2 hét múlvára... és ha van fertőzés addig nevelgesse a bacikat? Bocs, ez nem neked szól nyilván kérdező, csak nem értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!