Ez mennyire számít rossz értéknek? Vércukor terhelés?
A napokban voltam terheléses vércukor vizsgálaton mert babát szeretnék, viszont nem igazán akar jönni. Jelenleg még várok a többi eredményre azzal együtt tudok vissza menni a dokihoz, de mivel ez volt az első ilyen vizsgálatom, laikusként teljesen besz*rtam. Kérlek szépen Titeket, aki kicsit is ért hozzá, mennyire rossz ez? (160 gr-os diétát kezdtem el miota megvan az eredmény, egyelore ennyit tudok tenni) Nagyon köszönöm, ha segítesz!
Glükóz éhgyomri 0 perc: 5.4
Glükóz 30 perc: 8.6
Glükóz 60 perc: 9.5
Glükóz 120 perc: 4.1
Inzulin 0 perc: 15.2
Inzulin 30 perc: 38.1
Inzulin 60 perc: 166.2
Inzulin 120 perc: 38.7
Inzulin rezisztencia, Homa index: 3,65
TSH: 1.326
T4: 14.5
T3: 6.6
aTPO: 50
Persze! Tartsd nyugodtan az IR diétát. Csak jobb lehet, nem tudsz vele ártani.
Ne csak a klasszikus ch szabályokra figyelj - minden étkezés tartalmazzon fehérjét és zsíradékot is, illetve minden nagyétkezésben legyen a tányér negyede/fele zöldség.
Jelezd majd neki, amikor a pajzsmirigyről beszéltek, hogy jódozott terhesvitamint is szedtél. Nem csinált bajt, ne ijedj meg - csak tudjon róla.
Mozgás terén ha teheted, minden nap legyen meg az 5-10.000 lépésed, ez alulértékelt, viszont a legegyszerűbb ès leghasznosabb mozgásforma.
Az pedig egyenesen szuper lenne, ha súlyzós edzést, izomépítést is tudnál végezni.
Vitaminokból ami segíthet, az a magnézium taurát. De a citrát és a biszglicinát is jó. Nagyon fontos a D-vitamin! Legyen 100 körül a vérben az értéke, a születést minden +10-es érték növeli.
Most már jó úton jársz, helyreáll a szervezeted és minden rendben lesz! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!