Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikortól használhatok tampont?

Mikortól használhatok tampont?

Figyelt kérdés
2 hónapja menstruálok, elég bő vérzésem van, de nem tudom, hogy feltudnám-e egyáltalán tenni. A mini tamponok mindenkinek felmennek, vagy lehet, hogy azokhoz túl szűk vagyok? Bocsi az amatőr fogalmazásért. Szerintetek megéri tampont használni, vagy maradjak inkább a betétnél?

febr. 17. 15:04
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
74%

Akár az első menstruációtól kezdve is használhatsz tampont. Elsőre minit vegyél, az direkt kezdőknek van, és otthon próbáld ki, de szigorúan csak akkor, ha vérzel - anélkül tilos használni. A dobozban van útmutató, hogyan kell feltenni. De maradhatsz nyugodtan a betétnél is, ha egyébként nincs problémád vele, végülis valamilyen szinten egészségesebb is, mint a tampon.

A kötekedőkkel meg ne foglalkozz. Annyi, hogy amíg nem vagy 16 éves, addig NE írd le a korodat, mert hivatalosan az ilyet tiltaniuk kell a modiknak. Nyilván ha tényleg 16 évesen kezdtél menstruálni, akkor nincs miről beszélni, bár elég ritka, hogy valakinek ilyen későn jöjjön meg. :)

febr. 18. 08:44
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

A tamponnal semmi baj, normálisan használva ugyanolyan jó, mint a betét, sőt!

Csak moss kezet előtte és legkésőbb 6 óránként cseréld.

febr. 18. 11:49
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikortól már elkezdtél rendesen vérezni, addig amíg még rendesen jön.

A "várásánál" és a "búcsúnál" ne használd, mert akkor vér hiányában minden más nedvet szív fel ott, s irritálja a hüvely nyálkahártyáját.

febr. 19. 22:27
 14/16 anonim ***** válasza:
22%
Nem fogja már látni, amit írtok, törölték a kérdező fiókját.
febr. 19. 22:58
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Sok értelme nincs a tamponnak, ha nem valami specifikus dologhoz kell. Úszni mással pl nem lehet. Meg tánchoz is jobb, mint a betét.

Menstruáció legelején s legvégén nem jó használni. Nem látod mennyire telt. Problémásabb cserélni. Könnyeben vezet fertőzésekhez.

Én 14 évesen használtam először, egy táborban a tengeren. A felügyelő tanárnőnk magyarázta el, hogy kell feltenni. Anyám ilyesmikről sosem beszélt. Hogy hogy kell, arra amúgy van 1001 leírás a neten. 14 évesen csak a legkisebbet használtam egyszer, 22 évesen meg az eggyel nagyobbat is.

14

A válaszokat itt lehet látni fiók nélkül is, csak hozzászólni nem tud a kérdéshez. Ahhoz kell egy másik fiók, másik e-mail címmel és másik IP címmel.

febr. 20. 09:05
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem értem, miért kérdőjelezik meg a kérdező korát.

Nekem 10 évesen jött meg, de mikor tartották a "felvilágosítást" még ott is azt mondták, hogy akkor kell orvoshoz forsulni, ha még 16 évesen sem jött meg.

febr. 20. 09:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!