Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit jelenthet ez a(z általános...

Mit jelenthet ez a(z általános) rákszűrés lelet?

Figyelt kérdés

[link]

Azzal egészíteném ki, hogy eredetileg fertőzésre utaló panaszokkal fordultam orvoshoz, akkor ő azt mondta, hogy gombás jellegű folyásom van, kaptam rá Macmirort és Pimafucortot. Ehhez képest a leleten semmilyen kórokozó nincs feltüntetve, de még egy gyulladás sem (pedig a hüvelytükrös vizsgálat feszítően fájdalmas volt).

Eddigi életemben egyetlen szexuális partnerem volt, de nagyjából 5 hónappal az után, hogy vele először lefeküdtem, volt egy teljesen negatív rákszűrésem, ennek már majdnem 2 éve. Ráadásul kaptam HPV elleni oltást még kiskamaszként.

Csütörtökön megyek vissza a dokihoz, szóval nem ezzel a kérdéssel akarom helyettesíteni a vizsgálatot, csak kíváncsi vagyok, hogy ezek alapján mire kellene számítanom, mert nem áll össze a fejemben a kép a rendelkezésemre álló infókból, és stresszes vagyok miatta.

jan. 27. 19:10
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Nekem egyébként két ismerősömnél terhesen jött elő, mert ugye ott is nő veszít az immunrendszeréből.
jan. 30. 12:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Ma vettek mintát HPV tipizáláshoz (meg tenyésztéshez), szóval nem olyan soká kiderül, hogy mi a helyzet ezen a fronton, de kolposzkópia alapján a rákmegelőző állapotot kizárta az orvos, ennyit tudok.
febr. 1. 17:56
 13/16 anonim ***** válasza:
Nekem 2020 őszén volt ugyanilyen citológia leletem. Volt HPV tipizálásom utána, alacsony kockázatú jött ki (nincs ellene oltás), utána volt egy három és egy hat hónapos kontroll citológiám, mindkettő negatív lett. Majd tavaly év elején szintén.
febr. 1. 17:58
 14/16 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi lett a hpv tipizálás eredményed, és mi volt a teendőd?
máj. 30. 14:40
 15/16 A kérdező kommentje:
Negatív volt, ahogy a hüvelyváladék-tenyésztés eredménye is, szóval csak annyi instrukciót kaptam, hogy menjek megismételni a rákszűrést 6 hónap múlva.
máj. 30. 15:40
 16/16 A kérdező kommentje:
Csak az update kedvéért írom (hátha még idetéved valaki kulcsszavas keresés nyomán), hogy a kontroll most teljesen negatív lett nálam, szóval nem fog kiderülni, hogy mi okozta az eltérést, de talán nem is nagy gond.
júl. 14. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!