Tényleg így volt ez normális?
Ma voltam nőgyógyászati vizsgálaton mert terhes vagyok.elso látogatásom volt ennél az orvosnál de amit csinált eléggé kellemetlen volt. Egy darab húsnak éreztem magam ott abban a székben kifeszítve. A rákszűrés volt a kisebbik rossz.
A gyomrom felfordul azóta is minden alkalommal ha arra gondolok hogy belém nyomta az ujjait és a hasamon keresztül nyomkodott bennem valamit... Ez tényleg így normális terhes nők esetén? Következő alkalommal is így fog megvizsgálni?
Szia. Először is gratulálok a babahoz :D
Én még nem voltam terhes de hallottam mar többször is hogy vizsgálnak így szóval nem tudom.. miért nem kérdezted meg a végén hogy hogy fog kinézni a következő, ezzel nem sertetted volna meg és válasz is lenne
Köszönöm a válaszokat.
Igazából, átgondolva a dolgokat arra jutottam, hogy éppen azért mentem magán rendelésre, mert azt akartam, hogy normálisan megvizsgáljanak, ne kapkodjon az orvos, ehhez képest ugyan azt éreztem mint az állami egészségügyben: futószalagon vagyok, és csak haladjunk.
Sajnos tényleg már a magán sem mindenhol jó.
Sőt, más területen, de egy tök egyszerű dologgal magánban alaposan rám ijesztettek, hogy komoly betegségem lehet, államiban pedig egyből megmondtàk a medikusok, hogy mi ez.
Orvosfüggő, az én orvosom akkor is normális ha a kórházba megyek be hozzá, akkor is ha a magánrendelőjébe. A rutin nőgyógyászati éves vizsgálat része (legalábbis nála), hogy kézzel is betapint a hüvelybe, miközben kívülről a másik kezével megnyomkodja a hasfalat/alhasat, hogy minden a helyén van-e, nincs-e duzzanat, nincs-e fájdalmad stb. Ha nem volt 1 éven belüli rákszűrési eredményed, akkor általában megcsinálják az első vizsgálat közben, ez történt most is valószínűleg. Korábbi orvosaid nem vizsgáltak így, kézzel tapintással, amikor csinálták a rákszűrést? Nem kellemes érzése, ahogy a mintavétel sem, de mitől érezted megalázónak, egy darab húsnak magad? Mivel ez a rákszűréshez tartozik, nem fog ilyet csinálni többet a terhesség alatt. Hüvelyi UH-t csinál, később hasit, és majd nézi a méhszáj állapotát (ezt általában kézzel szokták, de csak benyúl és kitapintja a méhszájat, bár mostanában olvastam utána, hogy elméletileg már az is elavult, hüvelyi UH-val kellene ezt is).
Lombik miatt jártam én is több orvosnál az elmúlt években, normális volt mind, bár igen, sajnos az államiban a rohanás, jöjjön a következő mentalitás ott van. De még az egyébként bunkó stílusú doki is normális volt a vizsgálat közben, nem okozott fájdalmat, nem tett megjegyzést, mondta hogy mit csinál/mit néz stb.
Pl. ahol élek országban a manuális vizsgálat ellenjavallt, mivel teljesen felesleges.
Bármi panaszod van, csinálnak UH-t, de nem nyúl fel az orvos. Soha, egyszer sem.
Legutóbb Mo-n voltam, ott igen, és néztem, ez most mi a f...? Ja, hogy itt még mindig 60 éves lemaradásban vannak, aha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!