Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Az olyan lányok/nők akik nem...

Az olyan lányok/nők akik nem szeretnének gyereket, ők miért nem csináltatják meg a menstruáció megszüntető műtétet? Már ha tényleg létezik ilyen

Figyelt kérdés

-nem lenne fájdalom, kellemetlen helyzetek

-nem kellene védekezni

2023. dec. 30. 19:33
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem létezik ilyen műtét, hystrectomiát (amivel tényleg megszűnik a menzesz is) pedig nem csinálnak bemondásra, ahhoz nagyon komoly indok kell.

A "nem akarok gyereket" szerencsére nem ok egy nagyműtétre ;)

Írom ezt úgy, hgoy nem akarok sohasem szülni.

jan. 1. 11:01
 12/18 anonim ***** válasza:
*hysterectomia
jan. 1. 11:02
 13/18 anonim ***** válasza:

Ott a Depo-Provera injekció.

Három havonta egy szúri és nincs több menstruáció.

Nőgyógyász felírja, beadja, nincs 2.000 Ft három havonta.

Évek óta kapom, semmi bajom, sőt a hajam dúsabb, pattanásom két nagy kijött, amikor anno először kaptam, egy hónapig voltak, azóta egy sem volt, se arcomon, se hátamon.

jan. 1. 14:38
 14/18 A kérdező kommentje:

Úgy tűnik az injekció az egyetlen jó megoldás

De ezeket mellékhatásokat olvastam róla:

- láz, fáradékonyság, kimerültség, - reakció az injekció helyén: tartós bemélyedés/gödröcske, vagy dudor; fájdalom és érzékenység, - a csont ásványianyag-sűrűségének csökkenése, - csökkent cukortolerancia

De az jó hír, hogy neked nincsenek mellékhatásai :)

jan. 1. 17:12
 15/18 Metionin ***** válasza:
100%

13. Én gondoltam rá de 50 kiló alatt nem írják fel. Meg sokaknak gondot okoz a májával, legalábbis amikor érdeklődtem, ezért sem ajánlotta a doki.

Mióta szeded amúgy? Én szívesen váltanék rá, ha valami csoda folytán jönne még rám pár kiló.

jan. 1. 17:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

7-8 éve kapom, simán beadom magamnak is.

Soha semmi mellékhatása nem volt.

Tudjátok, hogy ezek olyan gyakori mellékhatások, mint pl. Kalmopirin esetében a hasmenés.

Több barátnőm is kapja, van, aki közben szüneteltette, szült két gyereket, majd újra kapja.

Senkinek semmi gondja nem volt vele.

Egyik barátnőm kb. 10 kg-ot ledobott, mikor elkezdte kapni, valamit helyrebillentett az Ő esetében.

Én is fogytam vele, de csak kb. 5 kg-ot, igaz mindenféle életmód váltás nélkül, és azóta nem is jött vissza.

Lehet azért nem írják fel 50kg alatt, mert gyakori mellékhatás a fogyás.

jan. 1. 21:09
 17/18 Metionin ***** válasza:
100%
16. Köszi az infót, lehet, hogy emiatt van súlykorlát. Én nagyon nehezen hízok, évekig gyúrtam hogy legalább 47 kiló legyek. A tablettáról meg pont azt tartják, hogy hízni lehet tőle de 1 kiló se jött rám. Szóval nekem elég rossz lenne, ha fogynék de nagyon örülnék, ha nem kellene menstruálnom és a tabit nyelni minden nap még vagy 20 évig.
jan. 1. 21:18
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Hormonos spirál is megoldja. Elvékonyítja a nyálkahártyát és nincs menstruáció. Plusz visszafordítható a folyamat, bármikor ki lehet venni.
jan. 3. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!