Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért is kell pontosan ezt a...

Miért is kell pontosan ezt a gyógyszert szednem?

Figyelt kérdés
17 éves lány vagyok és nyáron voltam először nőgyógyásznál aki megállapította hogy nincs peteérésem. (tüsző retardáció is oda volt írva nem tudom pontosan mit jelent) Vérvételből kiderült hogy elég magas a prolaktin szintem ezért pár hónapja szedek napi 3x1/2 Bromocriptint de eddig nem hatott. Legutóbb felírt Clostilbegytet amit menstruációm 3. napjától kell szednem 5 napig napi 1-et. Próbáltam utánaolvasni de csak olyanokat találtam aki babát szeretne és azért szedi. A nőgyógyászom nem valami segítőkész ezért próbálok itt kicsit utánajárni hátha valaki tud erről valamit.
2023. nov. 22. 20:48
 1/4 anonim ***** válasza:
89%
17 évesen még fejlődő szervezet vagy, nem hiszem, hogy a 3x1/2 Bromocriptin jót tesz. Én 36 évesen szedtem felet naponta, mikor azon voltunk, hogy teherbe essek és babánk legyen. Szerintem érdemes lenne kérned egy másodvéleményt, és beszélned még egy orvossal, ez a mennyiség nekem laikusként is nagyon magasnak tűnik.
2023. nov. 22. 21:02
 2/4 Ypszilon1980 ***** válasza:
48%
Mi lombikozunk és baromi magas volt a prolaktin páromnál,napi 1et szed, de hat is. Nem tudom nálad ez miért nem jó, de soknak tűnik, bár nem tudom mennyi az érték, nálunk valahogy 800 volt kb., a terheléses meg 3700 kb., de úgy tudom agyalapi mirigy probléma is lehet. Ha gyereket nem akarnánk, mi nem foglalkoztunk volna vele.
2023. nov. 22. 21:17
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazért szeded, amiért a babát tervező, de teherbeesési problémákkal küzdők: hogy legyen peteérésed. A mennyiségről, illetve, hogy lenne-e más megoldás sem az 1-es, sem én nem tudunk semmit mondani, ugyani snem vagyunk orvosok.

Az nagyon nem jó, hogy a kezelőorvosod nem magyarázza el ezeket, nem tudsz neki kérdéseket feltenni. Keress másik orvost, legalábbis kérj másodvéleményt. Pl. elmehetsz egy magánorvoshoz az összes leleteddel, és hogy erre milyen kezelést kaptál, és hogy ő milyen kezelést javasolna. Én mondjuk nem nőgyógyászt hanem endokrinológust javasolnék, esetleg speciális nőgyógyász endokrinológust, ha van a lakhelyed közelében.

[link]

2023. nov. 22. 21:23
 4/4 anonim ***** válasza:
50%

A Clostylbegitet az első inszeminàcióm előtt kellett szednem , mert bár volt peteérésem, de a doki tutira akart menni. Érett is kettő domináns tüsző, bár nem lett eredménye sem az első , sem a 4.inszeminàciónak, és 3 beültetésnek sem, csak az 4.-nek, és az 5.-nek.

Én tuti másik nőgyógyászhoz mennék a helyedben kérdező!

2023. nov. 23. 14:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!