Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mással is volt már így?

Mással is volt már így?

Figyelt kérdés
Lassan 10 napja késik a menstruációm, október 6-án jött meg utoljára..kb 30-32 napos szokott lenni a ciklusom. Terhes nem vagyok mert március óta nem voltam senkivel. Akkor abba is hagytam a fogamzásgátló szedését, előtte 1,5 évig szedtem. Viszont utána meg is jött mindig időben, csak most nem. Napok óta fáj lent a hasam is..félek hogy valami bajom lehet. Estefelé tudok elmenni ma egy magán nőgyógyászhoz, 2 éve voltam utoljára vizsgálaton, akkor nem találtak semmi bajt. Kérlek ha valaki volt már hasonló cipőben, mesélje el. Köszönöm

2023. nov. 16. 07:08
1 2
 1/16 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy nekem 13-14 évesen jött meg először, 15-16 éves korom óta rendszeres, még sosem volt ilyen, hogy ennyit késsen szerintem. 26 éves vagyok
2023. nov. 16. 07:16
 2/16 anonim ***** válasza:
55%

Sok mindenkinek volt hasonló helyzete, de általaban mindenkinek más volt az ok. Mindenképpen menj orvoshoz, az, hogy KÉT ÉVE voltál nögyógyásznál, nem sokat jelent, az akkori vizsgálat eredménye már régen nem érvényes. De ezt úgy kell érteni, szürésen sem voltál azóta? Ez igen könnyelmü dolog, nem véletlen javasolják az évenkénti szürést.

A lényeg, hogy most keress fel egy orvost, ö a vizsgálat után tud mondani valamit, mi lehet az ok

2023. nov. 16. 07:55
 3/16 A kérdező kommentje:
Nekem úgy mondták, hogy államiban 2-3 évente kell menni szűrésre, ilyen behívóval...most inkább magán úton megyek ezentúl
2023. nov. 16. 07:59
 4/16 anonim ***** válasza:
78%
Nem tudom, mi mondott neked ilyet, de nögyógyászati szürésre nem kapsz felszólítást, és évente javasolt menni.
2023. nov. 16. 08:13
 5/16 A kérdező kommentje:
2023. nov. 16. 08:18
 6/16 A kérdező kommentje:
Ilyet kaptam és azt mondták 3 évente kell menni
2023. nov. 16. 08:18
 7/16 A kérdező kommentje:
De ezentúl inkább évente 1x elmegyek magán úton egy komplex szűrésre, ennyit megérdemlek magamtól
2023. nov. 16. 08:20
 8/16 anonim ***** válasza:
54%

Szűrésre elmehetsz a helyi sztkba is, kapsz időpontot egy-másfél hétre előtte. Kenetet venni a körzetis is tud.

A tabi us bezavarhatott, írtad, hogy most hagytad abba.

2023. nov. 16. 09:15
 9/16 A kérdező kommentje:
Nem, már márciusban abbahagytam és utána mindig rendesen megjött, most viszont ez már a 41.nap és már lassan 7-10 napja kellett volna hogy megjöjjön...kb 3-4 napja fáj is a hasam lent néha, de semmi..semmilyen folyásom nincs
2023. nov. 16. 09:22
 10/16 anonim ***** válasza:
31%

A megvonásos vérzés nem egyenlő a menstruációval.

Nekem azt mondta az orvos, hogy ha abbahagyom a tabit, fél év kell, mire újra rendbejön a ciklus. Ebbe a fél évbe bármi belefér, az is akár, hogy 4.-5. hónapban kimarad, vagy elcsúszik akár 2hetet. Orvoshoz akkor kell menni, ha hónapokig rendellenes amit tapasztalsz.

Persze mehetsz előbb is, de biztos, hogy a fogamzásgátló zavart be.

2023. nov. 16. 09:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!