Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Most IR vagy nem IR?

Most IR vagy nem IR?

Figyelt kérdés

Az ehgyomri cukrom es inzulinom rendben van. Volt ez a 3 pontos is amikor cukros vizet kellett innom, ugy is rendbe volt az inzulin es a cukor. Viszont Pcosem van, es az endokrinologus nezett leptint is, a leptinem pedig az egekbe volt..mikozben egyaltalan nem vagyok elhizva. Es mondta h mivel magas a leptin ezert inzulinrezisztenciam van. Hat de mondom az rendben van..valasz: igen, az ehgyomri.

Most akkor van olyan izulinrezisztencia vizsgalat is ahol kajalas utan nezik meg? Masik dolog, nem is tudtam ha nagyon magas a leptin azt inzulinrezisztenciakent kezelik. Más hallott mar errol?

2023. nov. 7. 21:08
 1/7 anonim ***** válasza:
Mik az terheléses vércukor vizsgálat eredményei? Én úgy értelmezem az orvos válaszát, hogy szerinte az nincs rendben
2023. nov. 8. 05:34
 2/7 A kérdező kommentje:

Azok is jok lettek, ezert gondolkodtam el h van olyan amit etkezes utan neznek?

Felirta a metformint, de olvastam olyan nok is szedik pcos miatf akiknek nincs IR, csk nem ertem h a leptinnek mi koze az inzulinhoz...

2023. nov. 8. 07:09
 3/7 anonim ***** válasza:
Magához az inzulinhoz közvetlenül semmi köze, a leptin az egy hormon, a zsírsejtekben termelődik, a zsíranyagcserében van szerepe, egyesek szerint ez felel az elhízásért is. A PCOS gyakran jár együtt IR-rel és az IR vizsgálat eredménye sem mindig egyértelmű, mert pl. mi van, ha pont határértéken van az inzulin, vagy mi van, ha beesik a 2h-s vércukor a 0h alá? Ha neked jók az IR vizsgálat eredményei, akkor IR nincs, de azt mondta a doki neked, hogy valami nem jó, akkor ezek szerint van valami baj az értékekkel.
2023. nov. 8. 07:35
 4/7 A kérdező kommentje:

Hu akkor eddig rosszul ertelmeztem basszus.

Glukoz ehgyomorra: 4.1

60 perc glukoz : 6.2

120 perc glukoz: 5.8

Inzulin ehgyomor: 7.6

Inzulin 60 perc: 61.7

Inzulin 120perc : 84.0

Homa: 1.38

Akkor ez inzulinrezisztencia?

2023. nov. 8. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
Mivel nincs görbe alakja, hanem 120 percnél magasabb az inzulin, mint 60 percnél, ezért igen, ez a görbe kóros.
2023. nov. 8. 11:56
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen, ezek így nem jó értékek, ez IR szerintem is.
2023. nov. 8. 12:49
 7/7 anonim ***** válasza:
A 60 és a 120 perces inzulin magas, szerintem az orvos is erre gondolt. Az éhomi rendben van
2023. nov. 8. 19:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!