Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 1-2 cigit egy héten még...

1-2 cigit egy héten még szabad elszivni fogamzàs gátló tabletta szedésnél amire az van írva hogy nem szabad dohányozni?

Figyelt kérdés

Nem naponta cigiznék át alnék nikotin mentes e cigire de heti 1- 2 szál cigit el szabad szívni ugye? Anyám azt mondta hogy igen , de mikor én meg hallottam hogy nem szabad majd nagyon cigiznem nagyon elkeseredtem sajnos nagyon függő vagyok. Sose tudnék a cigiről és a kàvérol lemondani. Hisz egész kisgyerek korom óta dohányzom és kávézok is!

Vagy inkább a pasim használjon mindig gumit ha szexelünk?

De anyám ragaszkodik a tablettàhoz már fel is írta ugye az orvos. Hormonmentes jó fajta úgyhogy nem káros! Nem szeretném ha ilyen fiatalon 19 évesen össze zavarnà egy gyógyszer a szervezetem működését!

2023. nov. 3. 16:57
 1/7 A kérdező kommentje:
Az a gáz hogy sztem alkoholt se lehet nagyon a tabletta mellett inni, amúgy ti akik tablettát szedtetek hogy csináltàtok?
2023. nov. 3. 16:59
 2/7 A kérdező kommentje:
Eskü nagyon félek..
2023. nov. 3. 17:00
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Azon aggódsz, hogy nehogy összezavarja a szervezeted a tabletta, de a dohányzás nem zavar?

A tabletta mellett nem jó dohányozni, de belehalni sem fogsz. Ettől

2023. nov. 3. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:
69%

függetlenül szokj le, mert így csak elfújsz egy csomó pénzt a levegőbe...

(Bocsi, az előzőt véletlenül elküldtem mielőtt befejeztem volna.)

2023. nov. 3. 17:02
 5/7 anonim ***** válasza:
96%
A tabletta nem hormonmentes, az a lényege, hogy ne legyen. Egyébként meg szerinted nem cigiznek mellette? Dehogynem. Meg szerinted hétvégente nem járnak a lányok bulizni, nem iszogatnak? Dehogynem.
2023. nov. 3. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
De tényleg. Minek?
2023. nov. 3. 18:33
 7/7 anonim ***** válasza:

A tabletta nem hormonmentes, hiszen pont úgy működik, hogy hormontartalma megakadályozza a peteérést, és ezáltal a teherbeesést. A kérdésedből látszik, hogy alapvető dolgokkal sem vagy tisztában, ami nem jó. Tudod, hogy hogy kell szedni, használni, mire kell figyelni? Pontosan milyen nevű tablettát kaptál? Miért édesanyád dönt ebben a kérdésben, ha nagykorú vagy?

A tabletta mellett (ha megfelelően használod) nem kell óvszer, abban az esetben ha biztos vagy benne, hogy sem neked, sem a párodnak nincs nemi betegsége, tehát nem tudjátok egymást megfertőzni.

Dohányzás: önmagában is egészségtelen, első helyen nyilván a tüdőt romboló hatásai állnak, de második helyen a keringési és érrendszeri problémák (érszűkület, vérrög, magas vérnyomás stb.). Azért nem ajánlott a tabletta mellett (egyébként sem nyilván), mert a női nemi hormonok szedése önmagában emeli a vérrögképződés esélyét, ezt toldod meg pluszban a cigivel. Ezért ha volt már a családban pl. agyvérzés, tüdőembólia, trombózis stb., akkor mindenképpen, ha nem volt, akkor elővigyázatosságból szokott csináltatni a (normális) nőgyógyász ilyen irányú vizsgálatot (vérvételből állapítják meg, hogy hajlamosabb vagy-e erre). Ha ez áll fenn, akkor lehet, hogy fel sem írnak neked fogamzásgátlót, ha mégis akkor pedig nagyon nem ajánlott a dohányzás mellette.

Alkoholt lehet inni a fogamzásgátló mellett, nincs tilalom. Mármint nyilván az alkohol önmagában is káros, de úgy nincs tiltva, mint pl. bizonyos fájdalomcsillapítóknál vagy nyugtatóknál stb. Arra kell figyelni, hogy ha durván berúgsz és kihányod, akkor az előírás szerint kell pótolni, illetve kell kiegészítő védekezés is.

2023. nov. 3. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!