Lefeküdtem a barátommal, de másnap urológián kiderült, hogy gombás. Mikor kellene jelentkeznie nálam a tüneteknek? Ennek már 5 napja, nálam semmi jele.
Nagyon sok mindentől függ.
Először is lehet, hogy megúsztad (nem tudom, hogy mennyire vagy fogékony hasonló fertőzésekre).
Lehet, hogy elkaptad és már holnap őrületbe fog kergetni a viszketés.
Továbbá az is lehet, hogy elkaptad (vagy már benned volt, és igazából te fertőzted le a barátodat 🙃), csak tüneted nincs. Ez a candida alattomos dolog, simán tud lappangani sokáig, aztán jön egy kis megingás az egészségi állapotodban (egy nátha, vagy akár egy húzósabb hétvégi buli, stresszesebb zh időszak stb.) vagy hormonális változás, picit legyengül az immunrendszered, és már ki is jön.
Én olyankor is szenvedtem vele (pl. terhesen), mikor elvileg sem szexuális úton, sem közös mosdóhasználattal vagy egyébbel nem kaphattam el, mert a baba miatt extrém óvatos voltam, kerültem a necces szituációkat.
Szóval kerdésedre a válasz: bármikor. Ha el szeretnétek kerülni a "ping-pong" fertőzést, én lehet elmennék a nőgyógyászhoz a biztonság kedvéért.
Amúgy a barátodnak nem mondott erről semmit a doki? Mert mikor nekem bármilyen bacim vagy gombás fertőzésem volt, akkor mindig kitértünk arra, hogy a partnert kell-e kezelni, és ha igen, akkor mivel (általában neki is az én krémemből kellett használni, vagy ha nekem csak kúpom volt, akkor neki Canesten krémet javasolt).
Köszi a választ, sajnos elég fogékony vagyok ezekre. Életemben csak 2x kaptam el fertőzést, egyszer bakteriálisat, egyszer gombásat, de mindkétszer hónapokig tartott kikezelni, mert menstruáció utàn állandóan visszatért (pedig az egyiknél partnerem sem volt)
Az urológus semmit sem említett arról, hogy engem is kezelni kéne, ezt én is érdekesnek találtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!