Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » IR mennyire komoly betegség?

IR mennyire komoly betegség?

Figyelt kérdés

Kb 2 hónapja voltam endokrinológusnal,második alkalommal

Első alkalommal elküldött csomó vérvételre,és inzulinterhelesre.

Mivel magas volt az inzulin,valahol 100 felett volt az érték,így azt mondta inzulinrezisztens vagyok,fogyjak le

Azt mondta,hogy vannak olyan zöldségek,és gyümölcsök,amiket kerülnöm kell,és mikor rákérdeztem,hogy kb mik azok,az volt a válasza,hogy a Google a barátom,keressek rá

Ebben igaza van,viszont én több mint 2 hónapot vártam arra az időpontra,mikor elmentem hozzá,és nem is volt olcsó..

Másik endokrinológus a környező városokban nincs.

Önmagában egyébként mennyire számít betegségnek az IR?

Pcos nincs,az kiderült,cisztak voltak,de már felszivodtak,talán 3 vagy 4 volt.

2023. okt. 26. 16:23
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Az ir is elég komoly. Az hogy nem válaszolt normálisan az nagy baj. Ha nem figyelsz ebbol komoly cukorbetegseg lehet.

Elegeszseges eletmoddal kellene kezdeni. Egeszsegtudatos etkezes az esetek 90 szazalekaban (azert csak 90 es nem 100 mert meg nem vagy cukorbeteg). Az onmagaban fog segiteni lefogyni.

2023. okt. 26. 16:37
 2/8 A kérdező kommentje:

Próbáltam egy ideig normálisan enni,akkor lement 3 kiló,bár az is nagy küzdelem volt

Aztán megállt a fogyás,és vissza jött a súly..

Ezt is elmondtam neki,de semmi mást nem mondott.

Leginkább a munkahelyemrol kerdezoskodott

2023. okt. 26. 16:48
 3/8 anonim ***** válasza:
Az IR azért van, mert el vagy hízva. Ha lefogysz, megszűnik az IR is. Ezzel az orvos nem tud mit csinálni, ezzel csak te tudsz.
2023. okt. 26. 16:53
 4/8 anonim ***** válasza:

Főleg zöldséget kell enni, és kerülni kell gondolom a magas cukortartalmú gyümölcsöket.

Olyan étrendet kell kialakítani, amitől nem érzed azt, hogy éhes maradsz és "fogyózol", hanem laktató és hosszútávon fent tudod tartani.

Szerintem nézz utána a mediterrán diétának, max kihagyod belőle/más gyümölcsre cseréled egyes ételek hozzávalóit. A halban sincs sok kalória, egészséges, azért is ajánlom:)

Kitartást!

2023. okt. 26. 16:57
 5/8 A kérdező kommentje:

Az elhizasom sem azért történt,mert annyit ettem,vagy mert össze vissza ettem

Másrészt,ha kifizetek az orvosnak egy összeget,és hónapokat várok arra,hogy el tudjak menni hozzá,akkor elvarnek egy minimális segítséget..

2023. okt. 26. 17:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Mit segítsen? Fogyjon le helyetted?
2023. okt. 26. 17:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem az ő szakterülete, nem is feltétlenül ért hozzá. Neki annyi a dolga, hogy megállapítsa az IR-t. Dietetikushoz fordulj, ha a diétában kell segíteni, de tényleg a neten is sokminden fenn van.
2023. okt. 26. 17:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy tájékoztató anyagot a kezedbe nyomni, amiben a legfontosabbak benne vannak, az nem kerülne sokba és szerintem abszolút elvárható. Az IR nem súlyos baj, ezért nem is foglalkoznak vele a TB-s ellátásban, de előszobája a cukorbetegségnek. Ennek megfelelően a cukorbetegeknek ajánlott alacsony glikémiás indexű ételek a barátaid és a cukros üdítők az ellenségeid.
2023. okt. 26. 19:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!