Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mikor érdemes a tablattaváltás...

Mikor érdemes a tablattaváltást (fogamzásgátló) fontolóra venni?

Figyelt kérdés
Ez a 3. hónapom, Dienillét szedek. Az első hónapot végigvéreztem, a 2. és 3. levél közepén is jelentkezett barnázás. A levél közepe táján mindig nagyon fájnak a melleim, legalább egy hétig. Érdemes vajon tovább próbálkozni, hogy megszokja-e a szervezetem, vagy inkább kérjek másik gyógyszert?
2010. okt. 19. 12:34
 1/8 anonim ***** válasza:

Menj el az orvoshoz, úgy is fel kell iratnod a következő adagot, majd ő eldönti, hgoy váltsatok-e.

Nekem az első 3 levélnél volt kicsi rózsaszínes folyásom a 13-14. szemnél, velem beszedetett még egy dobozzal (még 3 hónap9, és azt mondta, majd utána meglátjuk. A következő 3 hónapban semmi bajom nem volt, így maradtunk ennél (Stodette-t szedek).

2010. okt. 19. 12:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Várok még további tapasztalatokat, véleményeket is! :)
2010. okt. 19. 12:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Nekem Dienille van, semmi bajom vele, azt leszámítva, hogy nem csökkent a vérzés mennyisége, pedig szerettem volna. (Ez a fog.gátló pozitív mellékhatása.)

Azt mondta a doki, hogy 3 hónap, míg megszokja a szervezet. Ha 3 hónapban neked még mindig van problémád, vissza kell menni a dokihoz és másikat kérni. Aztán majd eldönti, kapsz-e, de szerintem igen, mert amit írsz, az nem normális. Főleg mert azért szeretik a dokik a Dienillét, mert kevesebb a mellékhatás. Hát neked nem jött be.

2010. okt. 19. 14:27
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen neked is! Igen, így is, úgy is mennék lassan íratni, még egy bontatlan levelem van, az lesz majd a 4. levél.

Korábban Yadine-t szedtem 6-7 évig, azzal semmi gondom nem volt. Abbahagytam, később PCOS-t diagnosztizáltak nálam, erre kaptam most a Dienillét, pluszt Mercformint.

2010. okt. 19. 14:36
 5/8 anonim válasza:
én már rég elmentem volna,egy honap után ha nem szokja meg a szervezeted akkor már nem is fogja.én 2honapja szedek gyogyszert és már a második fajtát probálom,az elsötöl hányingerem volt,ugyh cseréltem.szerintem menyj el.
2010. okt. 19. 15:11
 6/8 A kérdező kommentje:
Én úgy tudom, hogy érdemes a 3 hónapot kivárni, mert ezek a mellékhatások rendszerint megszűnnek ennyi idő alatt. Az, hogy a 3. levélnél még ilyenem van, az nagyon affelé húz engem is, hogy nem lesz jó ez a gyógyszer...
2010. okt. 19. 15:28
 7/8 anonim ***** válasza:
Nem értem PCOS-re miért dienillet adtak...arra antiandrogén hatású gyógyszert szoktak adni (Diane, Cypromix, Yasminelle...)
2010. okt. 19. 19:59
 8/8 A kérdező kommentje:

Szia!

A Dienille kifejezetten antiandrogán hatású tabletta, most olvastam újra a tájékoztatóját.

"A nők pattanásos (aknés) tünetei, melyek egyébként a minden nőben is jelenlévő férfi nemi hormonok (az ún. "androgének") túlzott mennyiségével függenek össze, a Dienille alkalmazásának hatására javulnak."

2010. okt. 21. 10:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!