Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Voltatok már így?

Voltatok már így?

Figyelt kérdés

Endometriózist diagnosztizáltak nálam, ezért az orvosom fogamzásgátlót írt fel, mondta hogy szedjem szünet nélkül hogy ne legyen meg a menstruációm. El is kezdtem szedni szünet nélkül, de megött és azóta sem múlt el. Az orvosom sajnos most ment szabadságra, így nem tudom elérni.

Nem tudom eldönteni, hogy normális még ez az elején vagy sem.

2023. okt. 18. 12:23
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem normális. Eleve az se, hogy csak el akarják nyomni a tüneteket fogamzásgátlóval, vagy bármilyen más hormonális kezeléssel.

Ettől nem fog sajnos elmúlni és ha nem műtenek meg, akkor okozhat még további problémákat is.

2023. okt. 18. 12:32
 2/7 qborka ***** válasza:
54%

Az a baj,hogy ha ki is műtik az érintett területekről az endometriumot,az bármikor újra elterjedhet,addig,amíg azt a méh termeli.

Egy barátnőmnek 10 éve ki lett véve egy petevezeték + petefészek + egy kis darab a vastagbeléből

Most újra panaszai voltak,ki akarták pakolni teljesen+ esetleg sztómazsák.

Kapott hormonspirált,hogy ne menstruáljon.

Tényleg érdekelne az,hogy mégis mivel lehetne megszüntetni hormonokon kívül az endometrium által okozott problémákat.

Buta nődokik biztos nem figyeltek oda,amikor ezt tanították és csak a gyógyszerlobbi miatt írnak fel ilyen esetekben hormonkészítményeket ( ez irónia,szarkazmus,viccelek, stb.)

2023. okt. 18. 13:16
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2: Semmivel sem, sajnos. A hormonok nem szüntetik meg. Sajnos még azt sem tudják, hogy mitől alakul ki. Nem én találtam ki, az orvosok is ezt mondják.

Én is érintett vagyok, eléggé körbejártam. Meg nekem normális orvosaim voltak, a gyógyszerekről is mindent elmondtak. Több "sorstárssal" is tartom a kapcsolatot. Van, akik évek óta szedik a gyógyszereket, nekik is ugyanúgy kiújult, több műtéten vannak túl. A durva mellékhatásokról ne is beszéljünk.

Egy dolgot mond mindenki, ami segít, és az a terhesség. De ugye az pont nem egyszerű ezzel a problémával. Ördögi kör.

2023. okt. 18. 13:24
 4/7 qborka ***** válasza:

Igen, tudom, sajnos.

😥

2023. okt. 18. 13:56
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt mondta az orvosom addig mindenképp szedjem, amíg nem fognak megűteni, mert nagyon durvák a tüneteim és ez állítólag evlvisilehtőbbé fogja tenni a napjaimat, de nem értem miért jelentkezett a vérzés, de a legnagyobb problémám inkább az, hogy még az eddigiekől is durvább fájdalmaim voltak, vannak. Nagyon nehezen viselem.
2023. okt. 18. 20:04
 6/7 qborka ***** válasza:
Sajnálom és mielőbbi jobbulást kívánok.
2023. okt. 19. 09:01
 7/7 anonim ***** válasza:

Sajnálom :( A fájdalomnak tényleg csökkennie kéne a gyógyszertől.

Szerintem hívd fel az orvosodat. Ezek a mai fogamzásgátlók nem olyan sok hormont tartalmaznak, lehet, hogy nem azonnali a hatás ilyen szempontból.

2023. okt. 19. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!