Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » 50 évesen fogamzásgátló?

50 évesen fogamzásgátló?

Figyelt kérdés

Nemrég kiírtam egy kérdést a Mirena spirálról: https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__nok-egeszsege__1241.. .

Az lenne a kérdésem, hogy egyszerűbb lenne egy sima fog.gátló tablettát felíratnom, nem?

2023. okt. 3. 19:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Szia! Én válaszoltam neked oda is. Átérzem a problémád, mert nekem is van alapból vérzészavarom. Ezért lett volna jó a spirál, de nagyon nem vált be... 40 vagyok és nekem végül a hormonos hüvelygyűrű lett a megoldás. (Előtte még több fajta tabletta mellett is vérezgettem. Ez meg egyből jó lett) Pedig eredetileg nem akartam,mert ugye elvileg már öreg vagyok hozzá. Most így, hogy végre hosszú évek után teljesen kiszámítható a ciklusom,ráadásul a vérzés is gyenge, nagyon nagy megkönnyebbülés. Nem tudom, meddig szedhetem majd, ezt nem kérdeztem. De ha engedi az orvosom, minél tovább ez marad.

Szerintem ha biztosra akarsz menni, kérd ki akár több orvos véleményét, vizsgáltass trombózis hajlam vizsgatot és persze semmiképp se dohányozz. Elképzelhetőnek tartom, hogy jóváhagyják a szedést.

Nekem még az endometrium ablációt vetette fel az orvosom, mint végső megoldást a vérzészavarra. Viszont ez, bár csökkenti jelentősen a fogamzóképességet, valamennyi esély mégis marad mellette, ezért védekezni kell. Ha elsősorban fogamzásgátlási módszert keresel, akkor nem lenne megoldás. (És tudomásom szerint csak magánrendelésben csinálnak ilyen beavatkozást. Mert államiban inkább a méhkivétel mellett döntenek súlyos és nem múló vérzészavaroknál.)

2023. okt. 4. 19:25
 12/17 A kérdező kommentje:

10

Az a baj, hogy már volt egy hormonmentes spirálom (csak műanyag, semmi réz, ezüst vagy arany) és nem bírtam. :(

Hát baba biztos, hogy nem kell már. Max. unoka formájában. :)

2023. okt. 4. 19:48
 13/17 A kérdező kommentje:

11

"40 vagyok és nekem végül a hormonos hüvelygyűrű lett a megoldás."

Örülök neki, hogy neked bevált! Nekem sajnos az sem volt jó, mert állandóan hüvelyfertőzésem volt tőle. Mármint állandóan... ugyanúgy, mint a spirált, csak egy hónapig bírtam...

"Szerintem ha biztosra akarsz menni, kérd ki akár több orvos véleményét, vizsgáltass trombózis hajlam vizsgatot és persze semmiképp se dohányozz. Elképzelhetőnek tartom, hogy jóváhagyják a szedést."

Ez jó ötlet, ezt fogom csinálni.

"Nekem még az endometrium ablációt vetette fel az orvosom, mint végső megoldást a vérzészavarra. Viszont ez, bár csökkenti jelentősen a fogamzóképességet, valamennyi esély mégis marad mellette, ezért védekezni kell. Ha elsősorban fogamzásgátlási módszert keresel, akkor nem lenne megoldás. (És tudomásom szerint csak magánrendelésben csinálnak ilyen beavatkozást. Mert államiban inkább a méhkivétel mellett döntenek súlyos és nem múló vérzészavaroknál.)"

Ez is jó ötlet. Elmegyek egy magánrendelésre és megkérdezem ezeket, amiket írtál.

2023. okt. 4. 19:51
 14/17 A kérdező kommentje:
Mindenkit felpontoztam és mindenkinek köszönöm!
2023. okt. 4. 19:52
 15/17 anonim ***** válasza:

51 éves vagyok. Minden hónapban 1-2 nap eltéréssel rendszeres 5 napos mentsruációm van. Nincs se klímax, se menzet zavar semmi.

Hiába mentem az orvoshoz fogamzásgátló tablettáért, ahogy előttem írták: nem ír fel mert megnő a trombozis veszélye. De kedvesen közölte, hogy nőgyógyászatilag makk egészséges vagyok, és bármikor teherbe tudok esni, így ő csakis az óvszert tanácsolja. A gond vele az, hogy az óvszer anyagára allergiás vagyok így az is kiesik.

2023. okt. 5. 09:13
 16/17 A kérdező kommentje:

15

Latexmentes óvszert sem bírod? Van a.Lifestyles-nak is, meg a Durex-nek is. Nekem nagyon bejöttek.

2023. okt. 5. 09:48
 17/17 A kérdező kommentje:

Lifestyles Skyn

[link]

Durex Real Feel [link]

2023. okt. 5. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!