A fogamzásgátlótól lehet szorongani és depressziósnak lenni?
Sajnos előfordulhat. Én észrevétlenül csúsztam bele az évek alatt. Mindig ráfogtam valamire a sötét gondolatokat (néha volt is oka, mint apu halála után) és folyamatosan morcosabb lettem és egyre inkább kezdtem elveszíteni önmagamat. Öt év után elkezdett minden hónapban migrén gyötörni, akkor a nőgyógyásszal meg a férjemmel egyeztetve abbahagytam és pár hét múlva észrevettem, hogy nagyot változott az általános közérzetem és a hangulatom. Kevésbé voltam stresszes, pedig a munkám ugyanolyan volt, mint az előtte lévő hetekben, kevesebbet morogtam, kevésbé kaptam fel a vizet. A férjem is megjegyezte, hogy mintha újra 18 lennék, mindig jó a kedvem és könnyebben átlendülök a gondokon.
Szóval összegezve igen, okozhat hangulatingadozást, vagy akár hosszútávon komolyabb mentális problémákat is súlyosbíthat. Nem azt gondolom, hogy önmagában a bogyó okozza, hanem azt, hogy kihangsúlyozza.
A mellékhatások közt szerepel.
Viszont mindenképp érdemes elgondolkodni azon, hogy valóban a gyógyszer okozza-e vagy a "megmagyarázhatatlan szorongás" valójában megmagyarázható.
Igen, nekem is volt benne részem sajnos.
Eleinte amikor szedtem 3 évig semmi mellékhatást nem tapasztaltam, majd kihagytam 2 évet és ismét elkezdtem szedni, de csak egy évig bírtam. Egyszerűen mindenben a rosszat láttam, heti 2-3x biztos sírtam és tényleg azt hittem már komolyabb bajom van, majd abba hagytam a fogamzásgátlót és rá egy-két hónapra mintha más ember lettem volna, sokkal többet nevettem, nem tudnám megmondani mikor sírtam utoljára, holott régen tényleg heti program volt.
Ui.: én a fogamzásgátló abbahagyásával a nasikat sem kívántam többet :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!