Mit jelent ez? “7 mm méhnyálkahártya”?
nem rég voltam nőgyógyásznál,erős nagyon erős menstruációs vérzéssel.
Megvizsgált,nem igazán magyarázta meg nekem a miértjét. Nagyjábol annyit mondott ultrahangnál hogy 7mm nyálkahártyám van, de ezt sem nekem mondta, hanem az asszisztensének. (?) illetve írt fel gyógyszereket, az egyik egy vérzés csillapitó, a másik egy hormon gyógyszer, mivel az orvostól kellő információt nem kaptam, így nyilván utána olvastam a gyógyszereknek.
Azt irta a tájékoztató a hormon gyógyszernél hogy, rákszűrés nélkül nem írható fel (norcolut)
Rákszűrést pedig nem végzett rajtam,ezért nem igazán merem beszedni.
Illetve mindkét gyógyszernél mind a vérzéscsillapitónál,mind a hormonosnál, felvan tüntetve a trombozis veszélye, ami miatt pláne nem igazán merem szedni mert a mensis vérből most távozott alvadt vér is, és nyilván rápánikoltam.
A vérzéscsillapitót szedem, 2 napja,és bár nem olyan erős mar a verzes, meg mindig jelen van, nem kellet volna mar elmulnia?
Illetve szerintetek szedhetem a masik gyogyszert? Es mit jelent a 7mm nyalkahartya?
Mi az,hogy mit jelent?
Hány éves vagy? Tudod,mi az a menstruáció?
Menstruáció alatt leválik a méh belső faláról a méhnyálkahártya, ha nincs megtermékenyülés,tehát nem vagy terhes.
Na az a méhnyálkahártya neked 7 mm jelenleg. Vastag. Ezért erős a vérzésed.
Nekem is erős. Milyen gyógyszert kaptál? Én Exacylt és Dicinone-t.
"mensis vérből most távozott alvadt vér is, és nyilván rápánikoltam."
A menstruációs vér NEM alvad meg. Amit láttál,az is méhnyálkahártya darab volt.
Ugyanis az jön ki menstruációkor. Darabokban.
Exacyllal óvatosan, tényleg csak akkor ha nagyon ömlik. Már ha azt kaptad.
Illetve nem lehet minden mensikor szedni,ez olyan gyorssegély.
A Dicynone nekem annyira nem jött be.
A Norcolutot szedd nyugodtan,de várj csodát tőle. Nekem valamennyit enyhített,de amint abbahagytam,visszatért az erős, elhúzódó mensi.
De kívánom,hogy szerencsésebb legyél.
5-ös
Igen, az Exacyl-t kaptam, de utána mindig olyan furán érzem magam ha beszedem, lehet csak képzelem, de zsibbad a lábam, meg ilyen nagyon fura közérzetem lesz tőle.
#1-es
Exacyl és Norcolutot kaptam. :)
Nekem nem volt Exacyllal ilyen tapasztalatom,pedig volt ,hogy 3at vettem be egy nap.
Te mennyit szedsz?
Egyébként azt akartam írni,hogy Ne várj csodát 🙂 most vettem észre,hogy kimaradt a ne 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!