Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Valóban addig terhelik a...

Valóban addig terhelik a kismamát meg nem sikerül a glükózös terhelés és ha nem sikerül akkor nem lesz meg a vizsgálat? többi lent

Figyelt kérdés

Ma olyannal szembesültem, miután 4x is kihánytam a glükózos vizet, hogy jövő héten megint mehetek. Mikor kérdeztem, hogy meddig kell csinálni ezt, az volt a válasz, amíg nem sikerül, ki kell bírni, nem óvoda ez. Majd mutattam, hogy saját reggelis laborom sem fényes, szembe nevetve félre söpörték, hogy ez semmit nem ér csak a terheléses. Majd mikor megkérdeztem, hogy mi lesz ha még megint nem sikerül? Flegmán a válasz az volt, akkor magának ez a vizsgálat nem lesz meg. Lassan már hetente megyek és rosszul vagyok egész nap.

(Gyomorszűkítő műtét miatt csak 2dl bírok meginni, de itt folyton 4dl itatnak velem, hiába mondom, hogy nem bírok annyit. Sőt a doki is kinevetett, hogy "akkor maga hogy akar meginni 4dl-t". Komolyan mondom dűhítő néha a hozzáállás.)

2023. szept. 11. 11:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha nics terheklés, nem lehet kimondani a GDM diagnózisát, akkor pedig nincs TB támogatott vércukormérű és tesztcsík, tehát teljes áron kell megvenned, de ennyi. Én elmennék diabetológushoz és mérném a cukrom, mint egy GDM-es.
2023. szept. 11. 16:34
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
#6 igen. A magzat szempontjából a legjobb döntés, ha diétázik a terhes kismama. Abból biztos nem lesz baj. Max nem kap megfelelő és elég tápanyagot a baba a fejlődéshez.
2023. szept. 11. 22:01
 13/16 anonim ***** válasza:
Bocs, de hülye vagy 12-es. A cukordiéta nem éhezés, ha az lenne, akkor az összes GDM-es kismama gyereke sérülne. Mindössze arról van szó, hogy odafigyel, mennyi szénhidrátot eszik, és ingadozásmentesen igyekszik tartani a vércukorszintjét, ami kifejezetten előnyös lenne amúgy mindenkinek.
2023. szept. 12. 06:21
 14/16 anonim ***** válasza:
12: Ne mondj már baromságot. A cukorbetegek diétája nem éhezés, hanem egy mindenki számára előnyös táplálkozás. És egyébként sokkal több a cukorbeteg, mint akit a terheléssel ki lehet szűrni. Senkinek nem árt (a magzatnak főleg nem), de az édesanya nem zabál gyors szénhidrátot gyors szénhidráttal….
2023. szept. 12. 06:43
 15/16 Ypszilon1980 ***** válasza:
#12:A diéta IR esetén a szénhidrát megfelelő elosztását és csökkentését jelenti, de ez nem egyenlő azzal, hogy kevesebb tápanyag lesz.
2023. szept. 12. 06:56
 16/16 anonim ***** válasza:

Azzal nem értek egyet, hogy flegmák - véded a mundér becsületét :D Ne tedd, az orvosok nagyrésze nagyképű rhadék, aki azt hiszi, ő csinálta a spanyol viaszt.

Kérdező: nem mennék el. Nem érdekelne, diétáznék és ennyi.

2023. szept. 12. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!