Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Ezt így megtehetem? (fogamzásg...

Ezt így megtehetem? (fogamzásgátló)

Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom elérni a nőgyógyászomat ezért kénytelen vagyok itt utánakérdezni. Közel egy éve szedek fogamzásgátlót, de mikor elkezdtem szedni még ráértem reggel 10-kor ezért azt az időpontot tűztem ki magamnak. De idén már nem érek rá, így ideálisabb lenne az este 8 óra. Tudom, hogy 12 óra csúszás megengedett, de én úgy szeretném ezt kivitelezni, hogy a 7 napos szünetben a 6. napon este 8-kor kezdeném el szedni. Azért nem a 7. napon, mert akkor kitolódna a menstruációm is egy napot és inkább előbb legyen mint később, mert most mindig vasárnap jön meg és nem akarom, hogy hétfő legyen belőle. Szóval az a kérdés, hogy ezzel nagyon összezavarom a hormonrendszeremet vagy még belefér? (Gestomixet szedek, a egyik legalacsonyabb hormontartalmú fogamzásgátló)
2010. okt. 16. 12:30
 1/9 anonim ***** válasza:
tedd estére a következő havit. nem jelent nagy gondot, vagy ha aggódsz használjatok egy hétig gumit is mellé... semmi baj sem lesz.
2010. okt. 16. 13:07
 2/9 anonim ***** válasza:
tökre belefér, semmilyen zavart nem fog okozni. Hiszen előtte 6 napot nem szedtél bogyót, így bárhogy tologathatod az időpontot akár 2havonta is.
2010. okt. 16. 13:07
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Hát elég különös, és szerintem eddig sem jól szedted szal tökmindegy. nem a 7.napon kell bevenni hanem a 8. napon. 7 gyógyszermentes nap!
2010. okt. 16. 13:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, és egyáltalán nem ez a legalacsonyabb hormon tartalmú.
2010. okt. 16. 13:12
 5/9 anonim ***** válasza:

A 7. nap este kezdd el,mert ha elözö este kezded,lehet szombatonként fog megjönni.

Egy napon belüli csusztatás belefér(én is voltam igy)

2010. okt. 16. 13:14
 6/9 anonim ***** válasza:
bizony, hogy a 8. napon kell szedni, nem a 7-en eleve..7 gyógyszermentes nap és a 8. napon kezd az új időpontban
2010. okt. 16. 13:17
 7/9 A kérdező kommentje:

Értem mit írtok, én írtam el valóban a 8. napon kell elkezdeni a következőt. Bocsánat, ez csak félreértés volt, természetesen a 8. napon szoktam újrakezdeni.

Viszont jó kérdés ez is, hogy kell-e mellé valameddig kiegészítő védekezés?

2010. okt. 16. 13:29
 8/9 anonim ***** válasza:
nem kell, a 8. napon beveszed csak most reggel helyett este, ennyi
2010. okt. 16. 13:43
 9/9 A kérdező kommentje:
De én a 7. napon akarom bevenni, ez itt a problémám. Mert az már túl van a megengedett 12 órán.
2010. okt. 16. 13:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!