Merckformint most akkor mire írta fel a doki?
Voltam inzulinterhelesen,ott rossz lett az eredmény,így inzulinrezisztenciat állapítottak meg
Beszéltünk a fogyasrol,és arról,hogy később majd szeretnék gyereket
Pcos elvileg nincs,arra semmi nem utal,bár van 3 ciszta.
Elfelejtettem megkérdezni,hogy a gyógyszer pontosan miben is segít..
Erről a gyógyszerrol mit tapasztalt az aki szedi/szedte?
A fogyást segíti elő,normális étkezés és sportolás mellett,vagy a teherbe esésben segít? (Azt még mostanában nem tervezek)
Ha mégis pcos akkor lehetetlenség teherbe esni?

Most komolyan...
"A metformin hatóanyagot tartalmazó Merckformin a cukorbetegség kezelésére alkalmazott készítmény, a gyógyszerek biguanidoknak nevezett csoportjához tartozik."

"vagy a teherbe esésben segít? (Azt még mostanában nem tervezek)"
Nyugi, nem leszel a Merckformintól terhes, ahhoz szexelni is kell védekezés nélkül.
Nem, egyáltalán nem lehetetlen PCOS-sel teherbe esni.

Egy részt segít, hogy az inzulinértékeid javuljanak. Nekem is ir em van és gyereket szeretnénk. Az egy èv sport és diéta nem javított annyit az értékeimen mint kellett volna. Segít a fogyásban. Nekem konkrétan megszűntette azt a rossz érzést mikor nem vagy éhes de sóvárogsz a kaja után. Így jobban megy a fogyás. Azt mondta a doki, hogy fogyni is fogok még, tartsam a diétát és a sportot és biztos javulnak majd az értékeim.
Konkrétan nem segíti a teherbeesést. Csak aki ir s az nehezebben esik teherbe, nem sikerül a beágyazódás, van akinek nincs peteérése vagy nem olyan minőségű, és ha javul az inzulinérték akkor ezek a dolgok is javulnak, tehát teherbe tud esni és ha kezelve van akkor rendben lesz.
Csak azért tettem fel így a kérdést,mert az endokrinológus folyamatosan a terhessegrol beszélt,hosszú percekig,és utána mondta a gyógyszert
Igaz,hogy utána nézhettek volna...
De nem az inzulinrol beszéltünk közvetlen a gyógyszer előtt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!