Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Miért késhet 2 hete, ha nem...

Miért késhet 2 hete, ha nem vagyok terhes?

Figyelt kérdés
A ciklusaim rendszeresen 35-40 nap között vannak. Viszont ebben a hónapban már két hete késik, így már az 53. napon tartok. Terhes nem vagyok, több tesztet is csináltam, és mindegyik negatív. Érzem, hogy meg fog jönni, ugyanis fáj a mellem, és a hasam is görcsölget, de akkor is nagyon sok késésnek tartom ezt. Mitől lehet ez? Ennyi késés normális? Szerinrem sosem késett még ennyit mióta menstruálok :( Nőgyógyászhoz a jövő hónapban megyek.
2023. aug. 14. 18:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Hány évesnek tetszik lenni?
2023. aug. 14. 18:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt valami betegséged ebben az időszakban?
2023. aug. 14. 18:17
 3/9 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok. Nem, nem volt semmilyen betegségem. Alapból hosszú ciklusaim vannak, de ennyit még tényleg nem késett.
2023. aug. 14. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, tényleg segíthet ha megírod, hany éves vagy és mióta menstrualsz. Ha már régóta, akkor ezer dolog lehet, a nőgyógyász fogja tudni kideriteni vizsgálatokkal az okot. Stressz, hirtelen fogyás, alacsony testsúly lehetnek "természetes" okai a kimaradásnak, de állhat a háttérben hormonális zavar, alapból elég hosszúak a ciklusaid, lehet pcos , meg ezer más dolog. Ha más tuneted is van, nőgyógyász-endokrinológus felkeresését ajánlom inkabb.
2023. aug. 14. 18:19
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy vérzés simán kimaradhat. Nőgyógyászhoz elég akkor menni ha már 90 napja nem jött meg. 17 évesen egyébként ez még nem probléma ha nem mindig teljesen rendszeres.
2023. aug. 14. 18:23
 6/9 A kérdező kommentje:
Olyan 13 éves korom óta menstruálok, és most vagyok 17 éves. A testsúlyom változatlan, nem hiszem hogy az állna a hátterében, esetleg a stresszt tudom elképzelni, ugyanis rengeteget stresszeltem azon, hogy nem e vagyok terhes, a tesztek után pedig azon, hogy nem akar megjönni.
2023. aug. 14. 18:23
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor simán lehet a stressz miatt valóban. És az is igaz, hogy 90 nap után "kell" mindenképp orvoshoz menni, annyi kimaradhat "normálisan" is (lásd stressz). Ne aggódj, majd megjön. Menj el a dokihoz a jövő hónapban, ő is meg fog nyugtatni, ha indokoltnak látja (pl egyéb tünetek) akkor fog kérni egy hormonpanelt (sima vérvétellel).
2023. aug. 14. 18:27
 8/9 A kérdező kommentje:
5-ös köszönöm szépen a megnyugtató válaszod :).
2023. aug. 14. 18:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Neked is nagyon szépen köszönöm 7-es!! A jövő hónapban elmegyek, és remélem minden rendben lesz, most pedig megnyugodok, hátha tényleg megjön :). Köszönöm mindenkinek a gyors választ!
2023. aug. 14. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!