Megvonásos vérzés kihagyása?
Hétvégén megyünk wellnessezni a párommal, hirtelen foglaltuk le, nem számoltam azzal hogy nekem a héten kb szerdán fog megjönni... 4 naposak a szünetek, pénteken már beveszem az első szemet az új levélből. Viszont így is vasárnapra még nem múlik el 100%-osan. Sosem csináltam még olyat, hogy folytatom tovább szünet nélkül, de arra gondoltam, hogy lehet most megpróbálnám.. Tapasztalatok?
Ma lenne a szünet első napja.
Normális esetben ilyenkor ez azzal jár, hogy kimarad az aktuális vérzés, esetleg némi barnázás lehet a hónapban.
De ha te folyamatosan 4 napos szüneteket tartasz a 7 helyett, akkor folyamatosan tologatod a megszakításos vérzést. (Ebben mi a logika amúgy?) Vagyis nálad emiatt nem lehet megjósolni, hogy teljesen elmarad, barnázás lesz vagy áttöréses vérzés is.
Egyszer egyszer belefér hogy szeded a köv levelet és nem tartasz szünetet.
Nekem azt mondta a doki olyat ne csinálják hogy később tartok szünetet, akkor inkább egy hónap maradjon ki, és szedjem végig a következő havi adagot.
Általában az szokott lenni a javaslat, hogy vérzést nem eltoljuk, hanem abban a ciklusban teljesen kihagyjuk, azaz szünet nélkül elkezded szedni a következő levélnyi tablettát, de _egészen_végig_.
De olvasd el a te tablettádnak a betegtájékoztatóját (ha nincs meg, a hazipatika.com-on is megtalálod), mert az a mérvadó, ami abban szerepel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!