Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit lehet tenni a nagyon erős...

Mit lehet tenni a nagyon erős menstruációs görcsök ellen, hogy végleg megszűnjenek?

Figyelt kérdés
MOst vagyok 15 éves és 3 és fél éve jött meg az első!Akkor nem is volt semmi gond, de utána minden alkalommal olyan erős görcseim vannak h nem bírok felkelni és a görcsoldó se marad meg bennem mert rögtön hányingerem lesz és.... MInden hónapban csak injekcióval tudjuk megszűntetni!És emiatt a suliból is már párszor haza kellett jönnöm!Tehát akinek van egy jobb ötlete az injekció helyett az légyszi írja le!Előre is kösz!
2009. jan. 1. 04:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos én is ebben a cipőben jártam nagyon sokáig, emlékszem a suliban a tanárok már csak rám néztek és tudták hogy haza kell küldjenek. A napokban jutott eszembe hogy annak idején a doktornő akihez vitt anyu ezzel a problémával azt mondta, hogy ez igazán majd az első szülés után fog megváltozni. És igaza lett. Na nem akarlak elkeseríteni, biztos van ma már olyan gyógyszer ami enyhíti a fájdalmat, van olyan orvos aki fogamzásgátlót ír fel ilyen problémára , nekem is segített csak mikor abbahagytam kezdődött minden előről. Nekem még ami bejött az a cickafark tea már elötte egy héttel ittam. És a meleg. Ha otthon vagy akkor melegvizes palackot vagy elektromos párnát tegyél a hasadra, valóban segít, jó meleg legyen.
2009. jan. 1. 09:12
 2/9 anonim válasza:
100%

Ezt én is ismerem. Igazából a 2. babám születése óta vagyok jobban. Mivel én is nagyon sokat hánytam ezért Indometacinum kúpot kaptam. Ezt megszokta a szervezetem 2 év múlva már nem reagáltam. Ezért ugyanazt kaptam de kaoszulában és a menstruációm ELÖTT 1-2 nappal kellet szednem. Mivel nálam mindig rendszeres volt így jól müködött.Ki próbáltam fogamzásgátlókat is (hormonkezelés)

De az volt a baj hogy nem bírtam a hormonokat így hát MINDIG rosszul voltam. Maradtam tehát a kapszulánál.

Most már nem olyan szörnyüek a fájdalmaim. Most egész véletlenül találtam egy dismenol nevezetü tablettát ami nagyon jó.

Akkor veszem be ha már érzem, hogy "jön" vagy a mensi vagy a fájdalom. Ez most nekem nagyon jó, de mint ahogy említettem szerintem a szülések következtében nálam is változott egy két dolog.

Ezt a gyógyszert Ausztriában vettem recept nélkül.

Minden jót!

2009. jan. 1. 10:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A barátnőm is így volt, előfordult, hogy ügyeletet hívtak, annyira fetrengett a fájdalomtól. A nőgyógyász fogamzásgátlót írt fel, azzal már nem volt olyan erős a görcse. De te ahhoz még fiatal vagy ...

Azért szerintem háziorvos, vagy nőgyógyász biztos tud adni valami jó gyógyszert, ami nem hormontartalmú. Próbálj ki többfélét is, hátha az egyik beválik.

2009. jan. 1. 10:39
 4/9 anonim válasza:
54%
Szerintem erre a fogamzásgátló a megoldás, vannak már nagyon alacsony hormontartalmúak, 15 éves korban már lehet szedni, emelett a bőröd is szebb lesz tőle, és enyhíteni fogja a görcsöeidet, nekem meg is szüntette! Kitartás.
2009. jan. 1. 10:55
 5/9 anonim ***** válasza:
54%
Szerintem is szedhetnél fogamzásgátlót.Inkább szedjél hormont,minthogy iylen rosszul legyél minden honapban,mert ezen már nem fognak fájdalomcsillapitok és görcsoldók segiteni!!A nőgyógyász is ezt fogja javasolni
2009. jan. 1. 12:46
 6/9 anonim válasza:
100%
Én már nem vagyok tini,de nekem is iyen tüneteim voltak anno. Menj el nőgyógyászhoz, kérd, h beszéljen az endometriózisról. Nálam ez volt az ok, a komoly fájdalmak nem természetesek, a lányoknak ezt nem kell tűrni 1 életen át. Én 20 évig azt hittem ,h mindenki ennyit szenved a menst.miatt !!! Nem így van. Hajrá....
2009. jan. 1. 13:12
 7/9 anonim ***** válasza:
Én is sokat küszködök evvel a problémával.Nekem az AlgoflexM vált be.
2009. jan. 1. 20:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Remélem az egyik segít!még 1x kösz!
2009. jan. 2. 00:20
 9/9 zsofika6111 válasza:
Szia én is 15 vagyok és nekem is hasonló problémám volt. Nekem is borzasztóan görcsölt a hasam és nekem a meleg vizes palack és a pálinka is bevált!
2013. aug. 6. 16:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!