HPV szűrésem negatív, lehet mégis condyloma?
Májusban voltam nőgyógyásznál, menzesz előtt egy héttel. (Magánba, abból is a drágábba, 40 ezret hagytam ott.) Mondta, hogy vastag a nyálkahártya a menzesz közelsége miatt, biztosan most csinálja-e a szűrést, mondtam igen. Nehezen vette le, de levette, a leletre is rá van írva, hogy "kenet értékelhető, negatív".
A gond az, hogy már akkor is volt 1-2 szemölcsszerű dudor a nagyajkamon, amit a vizsgálat előtt jeleztem neki, mondta, hogy megnézi. Végül nem mondott róla semmit, és én is elfelejtettem rákérdezni. Azonban most egyre több ilyen "dudorom" van, a condyloma leírása illik rá leginkább. Létezik, hogy mégis HPV-s vagyok? Ha igen, hogy történhet ilyen egy magán rendelésen?
Én is voltam rákszűrésen, ahol maga a cytológiai eredményem jó volt de odaírták, hogy HPV gyanú. Így még 6 hetet várni kellett, hogy ismételten tudjanak levenni mintát. Most voltam megint vizsgálaton, ami már pontosan HPV-re szűr.
S igen igazad van, mi laikusok úgy gondoljuk, ha már megyünk rákszűrésre, akkor ott mindenre szűrnek. Sajnos a való életben nem így van !
És így milyen vizsgálatot kéne újra kérnem? Nemibeteg gondozó, vagy nőgyógyász? Újra kenet, vagy a szemölcs felszíni kaparása?
Annyira jó, 8 éve monogám kapcsolatban élek, 100%, hogy a férjem nem ment félre és ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!