Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Volt olyan, akinek évek...

Volt olyan, akinek évek kellettek a menstruáció beállására?

Figyelt kérdés
11 voltam amikor menstruálni kezdtem. 16 vagyok és azóta az idei év az egyedüli olyan, amikor már kezd rendszereződni a mensim. Természetesen mikor az első két év után nem volt rendszeres elmentünk nőgyógyászhoz. Azóta jártam már egy másik szakembernél is, de a véleményük megegyezik. Nem mondanák meg biztosra egyelőre, hogy bármi komoly gond lenne, szerintük még "nem értem meg hozzá" rendesen, és ez az érés mindenkinél más hosszúságú. Azt javasolták, ha 18 éves koromig nem rendszereződik akkor menjek megint. Nem mondhatom, hogy teljesen megnyugodtam ezek után, de igazából nagyon remélem h mostmár rendben leszek, szerencsére egyre rózsásabb a helyzet. Van olyan köztetek, aki hasonlóval küzdött/küzd? Enyhén vérszegény is vagyok, úgyhogy ez is szerepet játszhat, erre sajnos elég kitérő válaszokat kaptam.
2023. júl. 11. 22:16
 1/8 anonim ***** válasza:
69%
Nem tudom, mit értesz nem rendszeres alatt. Nekem kb. 25 éves koromig 32-38 nap körül volt. De ez is nagyjából beálltnak tekinthető, csak egy kicsit hosszabb. (És erős is volt a kezdetektől. Vérszegénység is van) Aztán született 2 gyerekem, nem volt nehézség a teherbeeséskor. Ez is azt erősíti, hogy ez lehet normális. Aztán utána pár évig szabályos tankönyvi 28 napos lett. Majd 32-33 éves kor körül először életembe, időnként 26 napra rövidült.
2023. júl. 11. 23:32
 2/8 anonim ***** válasza:
23%
Szerintem kamaszkorban ez még normális. De azt le tudnád írni hogy hány naposak voltak a ciklusaid az elmúlt fél-1 évben? Biztosan nem rendszeres? Nem lehet hogy csak rosszul számolod?
2023. júl. 12. 07:04
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Rendeződik? Mire gondolsz? Mert ha 27-35 napon belül BÁRMIKOR megjön, az rendszeresnek tekinthető.

Nekem is hol előbb-hol később, de rendszeres, mert minden hónapban menstruálok kb 28-32 napos ciklussal. Ennél pontosabbnak nem kell lennie.

2023. júl. 12. 11:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 24-28 naponta jön meg. Vagyis ha a naptárban karikázom a napokat akkor az előző hónaphoz képest mindig korábban kezdődik a vérzés. Tehát így ránézésre sokan azt gondolhatnák hogy összevissza jön meg. De soha nem a naptárhoz kell viszonyítani. Hanem ahhoz hogy a 2 egymást követő vérzések első napjai között hány nap telik el.
2023. júl. 12. 12:43
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Ahogy nyomon követtem, az utóbbi félévre 33-38 nap volt jellemző, ami a hozzászólásokat olvasva eléggé megnyugtat. Igazából ezek után furcsa, hogy nem esett szó egyik nőgyógyászati vizsgálaton sem arról, hogy akár ez is normális lehet. Ott csak a szokásos "egy átlagos ciklus 28 nap" hangzott el, nem annyira beszélnek arról, hogy milyen a "nem átlagos". Viszont azt elmondták, hogy tökéletes menstruációra nem számíthatunk, legalábbis szülés utánig biztos nem (ez pedig nincs a rövidtávú céljaim között). Köszönöm még egyszer a gyors válaszokat!
2023. júl. 12. 23:25
 6/8 anonim ***** válasza:

Elég szomorú, hogy sehol senki nem mondta el ezt. Igen, a köztudatban az idióta 28 napos felfogás létezik, de nem gépek vagyunk. Neked pontos a ciklusod, pont. Ezzel nincs semmi teendőd. Szívből ajánlom a Hormonmentes Janka youtube videóit. Rettentő sok hasznos információt ad át a nézőknek a női test működéséről. Szerintem hiánypótló anyagok. Persze, az ilyesmi még mindig tabutéma, stb... De szerintem (főleg a te koromban) ez a tudás nagyon fontos. 😊

26N

2023. júl. 13. 06:55
 7/8 anonim válasza:
Én már több, mint 2 éve menstruálok, és még nem állt be. Hol többet-hol kevesebbet késik, de nem rendszeres.Talán lehet pár év múlva nekem is be fog állni, mint neked :)
2023. júl. 14. 21:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is 16 vagyok, nekem 14 évesen jött meg. Teljesen össze-vissza van, 20 és 40 nap között bármikor megjöhet. De az orvos szerint ilyen korban ez még normális.
2023. júl. 15. 17:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!