Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Hogyan tudnék véget vetni...

Hogyan tudnék véget vetni ennek a felfazasnak?

Figyelt kérdés
Konkrétan folyamatosan fel vagyok fázva,vagy én már nem is tudom mi ez,de tavaly kezdődött. Februárban voltam urológusnál,aki 3 hónapos urovaxom kúrát írt fel, nitrofurantoint, valamint hüvely és bélflóra helyreállítót. Mindent elszedtem úgy ahogy kellett. A vizeletemben az urológusnál 1 + baktérium volt,amit persze elküldött tenyésztésre a doktornő. Az eredménye az lett,hogy "vegyes baktériumflóra". Mikor felhivtam a doktornőt, csak annyit mondott,hogy nincs benne baktérium, amit én nem is értek. Azóta hiába az urovaxom kúra és ez a sok kiadott pénz gyógyszerre,ugyanúgy érzem a gyakori vizelési ingert rendszeresen. És azt is megfigyeltem,hogy a menstruációs ciklusom alapján jön elő ez a pár napos szenvedés,a menstruáció előtti héten. Most el szeretnék menni nőgyógyászhoz is,mert az olvastam,hogy ez a visszatérő fertőzés ureaplasma tünete is lehet. Bár nekem nincs alhasi fájdalmam,csak ez a gyakori vizelési inger és az égő vizelet készít ki...
2023. júl. 3. 07:18
 1/5 anonim ***** válasza:

A női hugycső nagyon rövid, könnyedén felmegy bele mindenféle, ami a hólyagodban gyulladást okoz (ennek semmi köze a hideghez, ez csak népi hiedelem)

-igyál sok vizet.

-szex és maszti után menj el pisilni, hogy kiöblítsd a hugycsövet.

-betét helyett használj tampont vagy kelyhet.

-az alsóneműd legyen tiszta, ne legyen rajta pl mosószer maradék

-tiszta kézzel nyúlj csak oda

2023. júl. 3. 08:57
 2/5 anonim ***** válasza:

Az sem mindegy hogy hány éves vagy?

Klimax is okozhat gyakori vizelési ingert!

Ha élsz nemi életet akkor a társadat is kezelni kell antibiotikummal, mert lehet hogy ő adja neked át a bacikat (ha éppen vannak), így kialakul a pingpong effektus.

Egyébként szedj tőzegáfonya tablettát (étrendkiegészítő) ami jótékony hatással van a húgyúti szervekre.

2023. júl. 3. 09:47
 3/5 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok. Most egyébként pont tartok tőzegáfonya kúrát is. Élek nemi életet, de akkor is kijöttek a tünetek amikor nem is volt együttlét. Meg a páromnak az égvilágon semmi tünete nincs,úgyhogy nem is értem.
2023. júl. 3. 10:43
 4/5 anonim ***** válasza:
2, A felfázás nem egyenlő pusztán a gyakori vizelési ingerrel. Maga a vizelés baromira fáj, mintha üveggyapotot pisilnél ki.
2023. júl. 3. 16:46
 5/5 anonim ***** válasza:

4:

És ki mondta hogy egyenlő?! Voltam már "felfázva" tudom milyen az.

Csak ugye azért kérdeztem rá a kérdező életkorára, mert mint írtam a klimax egyik tünete is lehet (a gyakori vizelési inger). De azóta már kiderült hogy a kérdező 22 éves.

Már a felfázás szó sem megfelelő, mert nem is kell ténylegesen felfázni, mert baktériumok okozzák a problémát.

Nőknél azért gyakoribb ez mert rövidebb a húgyúti rész. Férfiaknál előfordul a tünetmentesség, de még akkor is lehet bacihordozó.

Még az is okozhat ilyen betegséget, ha strandolás után vizes fürdőruhában maradsz. Nagyon sokan járnak nyáron urológiára ilyen problémával, és mindig kiderül hogy érzékenyek erre. Strandon érdemes száraz bikini alsót váltani közvetlenül ha kijön valaki a vízből.

2023. júl. 3. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!