Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Abbahagyhatom együk napról a...

Abbahagyhatom együk napról a másikra?

Figyelt kérdés

2.hónapja szedem a drovelis nevű fogamzásgátlót, konkrétan megállás nélkül pecsételés,maszatolás van jelen.2 hete...

Értem én,hogy ez belefér, de nekem sajnos nem..pont azért írattam,mert elhúzódó menstruációm volt.

A mostani levél 4.szem gyógyszernél tartok. Ha most abbahagyom,megint megjön "rendesen?"

2023. júl. 1. 13:32
 1/6 A kérdező kommentje:
*egyik
2023. júl. 1. 13:32
 2/6 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Most már szedd végig ezt a levelet és ne kezdj következőt.

A tabletta ilyen, tájekozódhattál volna eőre...

2023. júl. 1. 13:39
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Biztos megvizsgált az orvos mikor kiírta neked a fogamzásgátlót, nem is akarok ebbe belekötni. DE sokszor azt látom, hogy ha van egy nőnek bármilyen baja, akkor azt gyorsan fogamzásgátlóval orvosolják, mert azt két perc alatt fel lehet írni. De kutakodni, jobban kivizsgálni nem igazán szeretnek manapság, hanem inkább egy csomó betegséget elfednek fogamzásgátlóval (természetesen tisztelet a kivételnek).

Mert a tabletta ugye leállítja a saját hormonális működésedet, és létrehoz egy "mű vérzést" (megvonásos vérzés), így nem kell foglalkozni az eredeti bajoddal.

Azt csak úgy "elfedik" a fogamzásgátlóval, de nem gyógyítják meg.

Nekem úgy tűnik hogy nálad sem az elhúzódó menstruáció valódi okai lettek orvosolva, hanem egyszerűen gyorsan kiírtak egy fogamzásgátlót mert az minden betegségre is jó.

Ha nem így van és rendesen utána jártak hogy mi a bajod (többféle vizsgálattal) akkor sem hinném, hogy normális lenne a pecsételő vérzés a tabletta szedése alatt. Én 3 különböző fogamzásgátlót is szedtem életem során, de egyiknél sem volt pecsételő vérzésem soha. Szerintem menj vissza a dokihoz és kérdezz rá erre.

2023. júl. 1. 13:52
 4/6 anonim ***** válasza:
82%
Ababhagyhatod, ha a hormonhaztartasod tönkretétele a cél. Ha nem az, akkor várd ki a javasolt három hónapot és ha utána sem javul a helyzet, akkor orvos.
2023. júl. 1. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mit jelent az, hogy elhúzódó? Mert van akinek hosszabb a ciklusa és azt el kell fogadni, mert normális. A hármas pedig leírta, ha kórosan elhúzódó, akkor annak oka van, és ezt a fogamzásgátló nem fogja megoldani. Gondolom szeretnél gyereket valamikor...a fogamzásgátlót nem szabad örökké szedni 2-3 évente javasolt a szüneteltetése. Akkor mi lesz?? Ki kellene rendesen vizsgálniuk, de azt nem írtad le milyen vizsgálatok történtek. Eleve ahhoz, hogy fogamzásgátlót írjanak fel komolyabb vizsgálatok kellenének, laborok...stb csak ezt szeretik kispórolni és azzal letudni, pl: hogy nem volt a családban trombózis.. nem akarlak ijesztgetni, mert nem ezen a pár szemen múlik, de ahogy leírták szedd végig a levelet, majd menj vissza, mert ez nem normális és vizsgálják ki az eredeti problémádat és ne szedj fogamzásgátlót, ha nem a fogamzásgátlás a célod.
2023. júl. 1. 14:33
 6/6 anonim ***** válasza:
Menj el egy tisztességes orvoshoz, aki gyógyítani akar. Sajnos ez jó tanulólecke, a legtöbb orvos nem akar neked jót. A saját fejedet és életösztönödet is használnod kell, ha nem akarod, hogy tönkretegyen az egészségügy.
2023. aug. 4. 05:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!