Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Egy hónapban háromszor jött...

Egy hónapban háromszor jött meg. Mi lesz a nyaraláson?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Az a problémám hogy ebben a hónapban már harmadjára jött meg.

Ez előtt nem volt semmi baj. Június 2.-án megjött (ez még a normális ciklus) Általában kb 6-7 napig szokott tartani a vérzés de most csak 5 nap volt. Nem adtam neki nagyobb jelentőséget. De aztán Június 12.-én újra megjött pedig nem rég lett vége az előzőnek. És ez is csak 5 napig tartott. Most újra megjött Június 28.-án.

Ilyen most fordult elő először. Kb három éve menstruálok. Szerintetek valami baj áll a dolog mögött?

Július 15-18 ig fogunk nyaralni. És ha akkor is ilyen rövid ciklus lesz akkor kb akkor jön meg. Pedig ott még medence is van ( amúgy nem zavarna csak a medence miatt)

Szerintetek mit csináljak?

A válaszokat előre is köszönöm!

2023. jún. 29. 13:52
 1/10 anonim ***** válasza:
53%

"amúgy nem zavarna csak a medence miatt"

Felhelyezel egy tampont, vagy egy intim kelyhet. Probléma?

2023. jún. 29. 13:55
 2/10 A kérdező kommentje:
Nem használok ilyeneket
2023. jún. 29. 13:57
 3/10 anonim ***** válasza:
57%
Akkor most tanulj meg használni. Miért nem használsz? Anélkül pedig nem lehet medencézni meg fürödni.
2023. jún. 29. 14:06
 4/10 anonim ***** válasza:
85%
Akkor nem fürdesz - bár én inkább a szr ciklus miatt aggódnék.
2023. jún. 29. 14:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha még soha nem volt ilyen, akkor talán lehet reménykedni benne, hogy nem is lesz többé ilyen. Vagyis, ha júni. 28-án jött meg, akkor júli. 23-án fog legközelebb, és nyugodtan mehetsz úszkálni.

Ha a kettő között megint megjön, akkor lehet, hogy orvoshoz kéne menni ezzel.

Nem lehet, hogy elkezdtél szedni valamit, ami felborítja a hormonháztartásodat?

[link]

Ezen a linken azt írják, hogy oka lehet a sok stressz, a nagyon intenzív edzés, vagy a hirtelen súlyvesztés/súlygyarapodás, vagy valamilyen krónikus betegség.

2023. jún. 29. 14:16
 6/10 anonim ***** válasza:
67%
1-es (és 3-as) válaszoló vagyok. Szabadna tudni, hogy miért kaptam lepontozást? Szerintem nem írtam hülyeséget, aki menstruálva medencében szeretne fürödni, tamponnal, vagy kehellyel tud csak. Arról meg már nem én tehetek, hogy a kérdező idegenkedik tőle és/vagy még soha nem próbálta...
2023. jún. 29. 14:19
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem kezdtem el semmit se szedni

Nem edzek intenzíven, Nem hiszem jogy a súlyom változott volna. Most hogy vége a suli ak nem igazán stresszelek, csak most mert megilyedtem hogy mi történik.

Hát remélem nem is lesz többé ilyen.

A válaszokat köszönöm!

2023. jún. 29. 14:20
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Szólj anyukadnak először is, mert ha ez így marad akkor nagyobb baj lehet ebből a nagyobb ver veszteség miatt, a tampon pedig jó ötlet lenne
2023. jún. 29. 14:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha ez egyszeri zavar volt, ami simán lehet, akkor nem kell aggódnod.

Ha ismétlődik, akkor valóban fordulj orvoshoz, mert ki kell deríteni, mitől van.

Az akut strandproblémára pedig - ha tényleg pont akkor jön meg újra - valóban a tampon vagy a kehely a megoldás, vagy ha nem akarsz ilyet használni, akkor nem fogsz tudni fürdeni sajnos. Szerintem érdemes kipróbálnod a tampont, nem egy nagy bonyolultság.

2023. jún. 29. 15:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. jún. 29. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!