Előfordul még valakinél, hogy minden hónapban menstruáció elején begyullad a visszér a lábon?
"A kutatók úgy vélik, hogy ennek az az oka, hogy a progeszteron és az ösztrogén szerepet játszik a vénák működésében, segítik a vénák ellazulását. Ezek a hormonok nagymértékben ingadoznak a menstruáció környékén, ami változásokat okoz a vénák tónusában és átmérőjében.
A kutatók azt találták, hogy azoknál a nőknél, akik úgy érzik, hogy a vénáik "nehezebbek" a menstruáció során, a vénáik átmérője megnőtt a hormon kilengés miatt és ezért az erek jobban megduzzadnak. Más kutatások azt mutatják, hogy a vénás szövetben lévő apró receptorsejtek különösen érzékenyek az ösztrogénre és a progeszteronra, ami megmagyarázza, hogy a tünetek miért rosszabbodnak, ha ezek a hormonszintek megváltoznak vagy magasabb szinten maradnak."
Sajnos igen. Olyan értelemben normális, hogy ha hajlamos vagy rá, akkor megtörténhet. Azt írták, hogy lehet kezelni, de őszinte leszek nem tudom, hogy milyen kezelés van rá, mert anyukámnak is visszeres a lába tinédzser kora óta, és Mo-n még nem találtunk rá semmit, ami igazán segített volna... Külföldön persze lehet más a lehetőség (vagy lehet hogy otthon is van valami magán klinikán. Itt ilyen lézeres kezelésről beszéltek).
2-es vagyok
Endokrinológia foglalkozik hormonokkal, szóval ha valami hormon borulásod van azt ott tudják megmondani. Viszont ajánlom, hogy fiatal orvost keress meg ezzel, mert az endokrinológia relatív új ág és sok fejlemény volt az elmúlt 30 évben és idősebb orvosok sokszor nem tudnak újabb dolgokat (tapasztalatból mondom, autoimmun pajzsmirigyes vagyok).
Ha esetleg találsz olyat, aki mondjuk endokrinológus ÉS belgyógyász akkor az lehet mégjobban átlátja a tested.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!