Mik a méhnyakrák tünetei?
első vagyok. KÖzben kikerestem neked a neten:
"A méhnyakrák tünetei
A betegség sajnálatos módon kezdetben tünetmentes, a tünetek már csak előrehaladottabb stádiumban jelentkeznek, akkor sem típusosak.
- vérzés a hüvelyből nemi aktus közben, után (kontakt vérzés)
- fájdalom a méhszáj területén aktus közben
- rendszertelen igen kevés vérzés
- alhasi panaszok
- szokatlan hüvelyi folyás"
Ha rendszeresen jársz szűrésre,akkor kicsi az esély, h méhnyakrákod lesz.
A HPV viszont kockázati tényező mindenképp,akkor is, ha csak pár %-a okoz méhnyakrákot.
Egyre gyakoribb fiataloknál,valamint a gyakran partnert váltogatóknál.Aki óvszert használ, gyakorlatilag védett.
Amúgy nem kell megijedned,nagyon gyakori, h HV-t mutat ki egy vizsgálat, ez spontán el is tud múlni magától.
Minden az immunrendszeren múlik..
De mint írtam, ha rendszeresen jársz vizsgálatra,elvileg kizárt, h beteg legyél.
12:58
az első kettő tünetet méhszájseb is okozhatja...
12:58 (is) vagyok. Kedves Utolsó, ha megnézed jobban, a kimásolt szövegben is ott van, hogy a tünetek NEM típusosak!
De amúgy is, ha a méhnyakráknak tünetei vannak, már régen rossz! A rendszeres szűrés az egyetlen lehetőség.
Kedves Kérdező! Ha félévente jársz szűrésre, gyakorlatilag nincs okod félelemre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!